top of page

RECEPT gevulde ui met amaretti, Parmezaan, amandel & majoraan

 

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

4 uien

 eetlepels majoraan

Parmezaan ca. 30 gr.

(naar smaak)- vulling

Parmezaan om te

bestrooien – 20 gr.

4 oude witte boter-

hammen, zonder korst

(of andere resten oud wit brood, bijvoorbeeld ciabatta).

4 blaadjes verse salie

30 gr. fijngemalen

amandel

10 amaretti koekjes

1 eetlepel Amaretto

Cayennepeper

Paneermeel

1 ei

100 ml. melk

Zout

Peper

Olijfolie

 

Kooktijd: 30 min. voorbereidingstijd: 10 min.

Verwarm de oven voor op 200 graden.  Haal de schillen van de uien, verwijder de wortels en een klein stukje van de  bovenkant en onderkant (zodanig dat je de uien straks in helften rechtop kan zetten). Leg de witte boterhammen in melk. Kook de uien in water totdat zacht genoeg zijn om er aan via de bovenkant de binnenste ringen/kern van de ui kunt verwijderen. Snijd de uien doormidden en verwijder de kernen. Bewaar deze. Rasp de Parmezaanse kaas.

Doe de salie, majoraan, het in melk geweekte brood, de fijngemalen amandel, de verwijderde binnenste uienringen/kernen, Parmezaan, olijfolie, zout, peper in een keukenmachine samen met de amaretti koekjes en de Amaretto, totdat er een homogene massa is ontstaan. Voeg heel weinig cayennepeper toe. Proef en voeg naar smaak eventueel nog wat extra Parmezaan, zout/peper of paneermeel toe (als het mengsel te vochtig is). Vet een ovenschaal in. Zet de uienhelften erin, bestrooi ze met wat olijfolie en daarna met wat geraspte Parmezaan. Zet de schaal 10 minuten in de oven, daarna nog 2 minuutjes grillen. Serveer warm.

 

 

 

 

 

bottom of page