top of page

RECEPT VIERGANGEN MENU
VIER PERSONEN

avocadocrème met kummel & een koekje van Parmezaan | carpaccio van chioggiabiet met mieriksworteldressing |zuurkoolsoepje met kaasstengel | pappardelle met saliepesto| Earl Grey crème brûlée

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

2 rijpe avocado’s

1 el mayonaise

1 el volle yoghurt

1 tl extravergine olijfolie

¼ rode peper, fijngesneden (zonder pitjes)

Citroensap 1 tl

Limoensap 1 tl

Kummel ½ tl

Wat kummel om

gerecht

mee te bestrooien

Affilla cress

(groothandel)

anders tuinkers

gebruiken

Zout

Peper

 

 

Ingrediënten

Voorgerecht

4 chioggiabieten

Mierikswortel,

1 ½ tl. uit potje

½ tl milde mosterd

Mayonaise, 1 ½ el

1 ½  el volle yoghurt

½ el olijfolie

1 el azijn

Amandelsnippers, 40 gr

Zout

Peper

Tuinkers of Affila cress

Ingrediënten

Voorgerecht

 

1 ui, gesnipperd

boter

Kruidenzuurkool, 125 gr.

Room, scheutje

50 cl witte wijn

150 gr. kruimige

aardappel

1 liter kippenbouillon (of groentenbouillon)

Knoflook, 1 teentje

Roomboterbladerdeeg,

4 plakjes

Geklutst ei, 1 stuk

Geraspte oude kaas naar

smaak (ca. 30 gr)

Zout

Peper

Ingrediënten

Hoofdgerecht

400 gr. pappardelle

25 blaadjes salie

2 takjes peterselie

120 gr. geroosterde

hazelnoten

Olijfolie, extra

vergine

25 gr. pecorino

romano geraspt

25 gr. Parmezaan,

geraspt

Zout

Peper

2 eetlepels kookwater

van de pasta

Parmezaan 40 gr.,

geraspt

(over de pasta)

Ingrediënten

Nagerecht

2 Earl Grey

theezakjes

1 vanillestokje

110 gr. kristalsuiker

1 zakje vanillesuiker

50 gr. bruine basterdsuiker

250 ml. room

250 ml. halfvolle

melk

5 eierdooiers

 

 

 

 

Voorgerecht: avocadocrème met kummel & een koekje van Parmezaan

Kooktijd: 15 min, voorbereidingstijd: 10 min.

 

Verwarm de oven op 175 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Strooi er kleine hoopjes Parmezaan op, met tussen elk hoopje Parmezaan 4 cm afstand. Bak ze in 8-10 minuten goudbruin.

Pel de avocado’s en doe ze in de keukenmachine (of gebruik de staafmixer), samen met de citroen- en limoensap, de kummel, rode peper, totdat je een gladde massa hebt. Voeg de yoghurt en mayonaise toe, proef en breng op smaak met zout en peper.

Serveren: maak een ronde spiegel van avocado. Zet er een Parmezaan koekje tussen, leg wat cress erop. Bestrooi met wat kummel.

.

 

 

 

 

 

 

 

Voorgerecht: carpaccio van chioggiabiet, mieriksworteldressing, geroosterde amandelsnippers

 

Kooktijd: 15 min., voorbereidingstijd: 0 min.

Rooster de amandelsnippers. Meng de azijn, mierikswortel, yoghurt, mayonaise, mosterd, olie en azijn.  Proef en breng op smaak met zout en peper. Schil de chioggiabieten. Snijd ze in zo dun mogelijk mogelijke plakken. Steek er mooie rondjes uit met een steekring. Haal de plakjes door de dressing, schik ze over de borden. Strooi er amandelsnippers overheen. Doe er wat cress over in het midden van het bord. Serveer direct.

 

glaasje zuurkoolsoep met kaasstengel

Kooktijd: 50 min, voorbereidingstijd: 10 min.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de bladerdeegplakken 5-10 minuten. Bestrooi het werkblad met bloem. Leg een bakblik klaar en bekleed deze met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak. Snijd er 10 cm lange repen uit. Pak elke reep op met 2 handen, draai elk uiteinde met je handen een andere kant op. Bestrijk met ei en bestrooi met kaas. Bak ze in het midden van de oven goudbruin in ongeveer 20 minuten.

Fruit de ui met de knoflook totdat hij glazig is, voeg de zuurkool toe en de wijn, blijf even roeren. Laat de wijn verdampen. Schil en was de aardappel,  snijd in kleine stukjes. Voeg de bouillon toe en de aardappel. Laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Voeg een scheutje room toe, roer, proef en voeg eventueel nog wat zout en versgemalen zwarte peper toe.

 

 

 

 

 

 

Pappardelle met een pesto van salie, hazelnoot, pecorino & Parmezaan

Kooktijd: 20 minuten, voorbereidingstijd: 5 minuten

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.  Rooster de hazelnoten en hak ze fijn. Voeg de geraspte kaas toe aan de noten. Snijd de salie en peterselie heel fijn en voeg ook deze toe, evenals zout en peper en olijfolie tot een smeuïge massa ontstaat, met een staafmixer verder fijnmalen. Kook de pasta gaar. Doe 2 eetlepels kookwater bij de pesto.  Meng de pesto door de pappardelle, serveer direct en bestrooi met Parmezaanse kaas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagerecht: Earl Grey crème brûlée

Kooktijd: 1 uur (plus minstens 4 uur opstijven in koeling), voorbereidingstijd: 0 min.

Nodig: keukenbrander

Verwarm de oven voor op 130 graden. Zet een ovenschaal klaar en vier ramequins. Verwarm de melk met de room, suiker en vanillesuiker, schraap het vanillestokje leeg, doe de vanille plus het vanillestokje in het melkroommengsel, zet het vuur daarna laag, roer af en toe door. Voeg na een kwartier de twee theezakjes toe aan het mengsel en laat vijf minuten meetrekken. Verwijder het vanillestokje en de theezakjes.

Doe een laag lauwwarm water in de ovenschaal en zet de ingevette ramequins erin (water moet tot max. halverwege de ramequins hoogte komen). Doe de eierdooiers in een schaal, giet er langzaam onder voortdurend roeren met een garde het warme roommengsel in. Giet het mengsel in de ramequins, bak ca. 45 minuten tot de brûlée nog wiebelt als je tegen de ramequins aantikt, maar niet vochtig is in het midden. Haal ze uit de ovenschaal en laat afkoelen. Vervolgens minstens 3-4 uur in de koelkast laten opstijven. Bruine suiker eroverheen strooien en branden tot de suiker bubbelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page