top of page

RECEPT 3 bereidingen van oester met zuurdesemtoast

 

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

13 oesters, van 9 het

Oesternat bewaren

1 eidooier

1 eetlepel citroensap

1 theelepel mosterd

Weinig cayennepeper

Oesternat van de bereiding met citroen en tabasco

1 liter neutrale olie

Zuurdesembrood – zo

dun mogelijk gesneden

plakken

Panko

Zout

Peper

1 Eiwit

50 gr. bloem

Verse dragon, fijngehakt

(ca. 3 takjes)

50 cl. koude prosecco

Citroen

Tabasco

Peper

Paar partjes citroen

Kooktijd: 45 min, voorbereidingstijd: 10 min.

Verwarm de oven voor op 200 graden.  Bestrijk de dunne plakken brood met olijfolie. Doe ze in de oven tot ze bruin worden (blijf erbij, dit gaat snel). Zet weg tot uitserveren.

Maak een mayonaise met een mixer, begin met de eidooier, citroensap, mosterd, snufje zout. Als deze begint in te dikken, langzaam olie erbij druppelen, als het vervolgens dikker wordt, een straaltje olie erbij druppelen totdat je een hele dikke mayonaise overhoudt.  Maak 1 oester met oesternat fijn met een staafmixer, voeg deze toe aan de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe en wat cayennepeper. Eventueel nog wat extra oesternat van de andere bereiding toevoegen.

Open de oesters en snijd de oesters los (4 stuks). Laat ze in de schelp. Druppel er vlak voor uitserveren wat tabasco op en wat citroensap en heel weinig peper. 

Verwarm olie in een wok tot ca. 175 graden. Sla de eiwit stijf met een garde. Open 8 oesters. Vang het oestervocht op. Snijd de oesters los uit de schelp. Maak een beslag van de fijngesneden dragon, bloem, prosecco, weinig peper (er mogen nog kleine klontjes in zitten). Vouw er voor de eiwit voorzichtig doorheen.  Zet een bord klaar met panko. Wentel de oesters eerst door het beslag en dan nog even door de panko. Bak ze tot ze lichtbruin zijn.

Serveren: doe op elk bord 1 oester met citroen en tabasco, leg er 2 gefrituurde oesters naast, zuurdesemtoast en serveer met partje citroen en de oestermayonaise. Lekker met glas champagne of prosecco.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page