top of page

Onno Kleyn

De grote Kleyn
Als je echt van koken houdt, ligt dit boek op je nachtkastje. Over de (on)zin van vlees zouten na het bakken, veel achtergrondinformatie over ingrediënten. 

Duizend-en-een smaken
Claudia Roden

Over de keukens van Libanon, Turkije en Marokko. Vooral de Libanese gerechten zijn bijzonder lekker. En gezond, niet onbelangrijk.


Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool
C.J. Wannée

Voor alle klassieke Nederlandse gerechten. Mag in geen enkele keuken missen.



Het Bearnaisesyndroom
Silvia Witteman

Dat kun je niet lezen zonder te lachen. Dat geldt trouwens voor al haar kookboeken.



How to Cook
Mrs. Beeton (Isabella Beeton & Gerard Baker)

Uitstekend naslagwerk voor goede vleesgerechten. Engels klassiek kookboek, moderne versie van ruim 150 jaar oude recepten.


Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Jacques Meerman

Wanneer ontstond de hutspot? En meer leuks om te weten over de Nederlandse keuken.

Alle boeken van Ottolenghi

Als je meer groenten wilt eten, dan gewoon een boek van Ottolenghi erbij pakken. Staat gegarandeerd iets lekkers in wat je nog niet eerder gegeten hebt.

Favoriete

kookboeken

bottom of page