top of page

Over Leuk Menu

me_edited.jpg

Het leuke van aannames is dat ze soms niet blijken te kloppen. Een zwart Moleskine receptenboekje kreeg ik ooit. Ik dacht: “Wat leuk! Maar ik ga er vast niet zo vaak in schrijven.” Niets bleek minder waar. Dat boekje groeide uit tot een grote Excel sheet met ideeën voor menu’s. En toen ik zes jaar geleden nergens een site kon vinden met alleen maar menu’s, ontstond het idee voor deze site.

 

 

Van 'krokante' gehakt-

ballen

naar radicchio, artisjokken en

risotto

Van jongs af aan ben ik graag in de keuken. Toen ik net over het aanrecht heen kon kijken, leerde mijn oma mij soesjes maken. Daarna volgden roux, hangop en stamppot. En ik maakte vooral fouten, daar leerde ik veel van. Zo maakte ik roemruchte ‘krokante’ gehaktballen: aangebrand.  Gelukkig verhuisde ik daarna in Italië, the place-to-be als het om de liefde voor goed eten gaat.

Het ging de goede kant op met mijn kookrepertoire. Geen ‘krokante’ gehaktballen meer. Wel werd ik fan van artisjokken, radicchio en risotto. Steeds vaker bekeek ik menu’s van Nederlandse en buitenlandse restaurants. Leerde hoe je zwezerik maakt en trucjes als beurre manié. Sloeg geen aflevering over van Masterchef Professionals. En fouten maken met koken: dat bleef, het werden wel kleinere en minder foutjes.

'Koken kun

je leren, gewoon

veel

proberen

en fouten maken'

Bij Cuisine Culinaire in Purmerend ontmoette ik meer mensen die gelukkig worden van een bezoek aan een kookwinkel of een mooi recept, haalde een kookexamen en won in 2018 pardoes met vijf andere kookliefhebbers de Elle Eten  kookwedstrijd. Kortom, het werd een Hobby met een Hoofdletter.

 

 

Regelmatig post ik nieuwe kookhacks, smaakcombinaties en menu’s. Van eenvoudig tot verfijnd. En over verfijnde menu’s: die blijken vaak eenvoudiger te koken dan het lijkt. 

Veel kookplezier!

Mathilde

bottom of page