top of page

RECEPT pistache spongecake, amandelbroodkruim, citroen-mascarpone, aardbei, vanille ijs

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

Nagerecht

60. gr. amandelbrood-

koekjes, verkruimeld

90 gr. basterdsuiker

150 gr. pistachenoten, gepeld

Groene kleurstof, 1 of 2 druppels

150  gr. eiwit

30 gr bloem, gezeefd

50 gr. tempurabloem

1 bakje aardbeien

Halve liter vanille ijs

100 gr. mascarpone

Sap van 1/3 citroen

Rasp van 1/3 citroen

15 gr basterdsuiker

Kooktijd: 35 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Nodig: een sifon met 2 gaspatronen (zonder sifon kan ook, wordt minder luchtig), aantal kartonnen bekertjes, 1 spuitzak. Was de aardbeien, draai het kroontje eraf en snijd in de lengte doormidden. Draai de pistachenoten heel fijn in een keukenmachine. Mix de suiker, bloem en tempurabloem erdoorheen. Zeef. Mix nog een keer, nu met de kleurstof. Spatel het eiwit door het mengsel.  Doe de patronen in de sifon, goed schudden. Doe het mengsel in de sifon en zet in de koelkast. Maak met een scherp mes een snee in elk kartonnen bekertje. Doe elk bekertje voor 25% vol, omdat het mengsel flink uitzet. Als je geen sifon hebt, dan schep je het beslag met een lepel in het bekertje. Zet de bekertjes 1 voor 1 in de magnetron op vol vermogen, 1 minuut. Eerst een tijdje laten afkoelen, scheur dan de bekers open. Scheur de pistache spongecake in stukjes. Mix de mascarpone, citroensap en -rasp en basterdsuiker. Doe in een spuitzak.  

Verhit de grillpan, gril een paar aardbeien met de gesneden kant op de grillpan heel kort. Serveren: doe op elk bord een streep met amandelbroodkruim, leg daarbovenop een bolletje ijs. Leg er wat stukken gescheurde spongecake, een paar ongegrilde en gegrilde aardbeien en spuit een aantal dopjes citroenmascarpone ertussen.

 

 

 

 

 

 

bottom of page