RECEPT pistache spongecake, amandelbroodkruim, citroen-mascarpone, aardbei, vanille ijs
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
​
Ingrediënten
Nagerecht
​
​
60. gr. amandelbrood-
koekjes, verkruimeld
90 gr. basterdsuiker
150 gr. pistachenoten, gepeld
Groene kleurstof, 1 of 2 druppels
150 gr. eiwit
30 gr bloem, gezeefd
50 gr. tempurabloem
1 bakje aardbeien
Halve liter vanille ijs
100 gr. mascarpone
Sap van 1/3 citroen
Rasp van 1/3 citroen
15 gr basterdsuiker
​
​
​
​
Kooktijd: 35 min, voorbereidingstijd: 0 min.
​
Nodig: een sifon met 2 gaspatronen (zonder sifon kan ook, wordt minder luchtig), aantal kartonnen bekertjes, 1 spuitzak. Was de aardbeien, draai het kroontje eraf en snijd in de lengte doormidden. Draai de pistachenoten heel fijn in een keukenmachine. Mix de suiker, bloem en tempurabloem erdoorheen. Zeef. Mix nog een keer, nu met de kleurstof. Spatel het eiwit door het mengsel. Doe de patronen in de sifon, goed schudden. Doe het mengsel in de sifon en zet in de koelkast. Maak met een scherp mes een snee in elk kartonnen bekertje. Doe elk bekertje voor 25% vol, omdat het mengsel flink uitzet. Als je geen sifon hebt, dan schep je het beslag met een lepel in het bekertje. Zet de bekertjes 1 voor 1 in de magnetron op vol vermogen, 1 minuut. Eerst een tijdje laten afkoelen, scheur dan de bekers open. Scheur de pistache spongecake in stukjes. Mix de mascarpone, citroensap en -rasp en basterdsuiker. Doe in een spuitzak.
Verhit de grillpan, gril een paar aardbeien met de gesneden kant op de grillpan heel kort. Serveren: doe op elk bord een streep met amandelbroodkruim, leg daarbovenop een bolletje ijs. Leg er wat stukken gescheurde spongecake, een paar ongegrilde en gegrilde aardbeien en spuit een aantal dopjes citroenmascarpone ertussen.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​