
RECEPT Parmezaan bakje, kruidensla, avocado
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
Voorgerecht
​
120 gr. Parmezaan, geraspt
Verse groene kruiden
80 gr. (dragon,
peterselie, bieslook, enz.)
1 rijpe avocado
Azijn
Zout
Peper
Olijfolie, extravergine
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 15 min, voorbereidingstijd: 0 min.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bakblik eruit en bedek met bakpapier. Meng en was de kruiden, laat ze uitlekken, snijd ze wat kleiner en laat uitlekken op een schone theedoek.
Doe vier hoopjes Parmezaan op de bakplaat, spreid uit in een cirkelvorm. Laat voldoende afstand tussen de vier cirkels. Bak in ca 5-6 minuten tot de Parmezaan heel lichtbruin wordt en nog buigbaar is. Zet een glas met een dikke bodem klaar (bistro glas bijvoorbeeld) en een servet. Haal direct als de Parmezaan uit de oven is, een cirkel los met een mes. Leg over een glas en druk aan met het servet over het glas, zodat een bakje ontstaat. Laat de bakjes opdrogen. Maak een prop keukenpapier. Dep voorzichtig vet van de bakjes en zet elk bakje op een bord. Pak een kom, doe de kruiden erin, doe er wat olijfolie over, wat azijn en een beetje peper en hussel om. Snijd de avocado in kleine blokjes en verdeel over de Parmezaan bakjes.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​