top of page

RECEPT VIERGANGEN MENU

VIER PERSONEN

artisjokkenmousse met basilicum en krokant van Parmaham|burrata met balsamico reductie & gefrituurde salie|flammkuchen met gekaramelliseerde vijgen en mozzarella|affogato

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

​

1 blik artisjokken

1 basilicum plant,

alle blaadjes

Olijfolie extra vergine, 1

literfles

Parmaham, 8 plakjes

Zout

Peper

1 teentje knoflook, ontveld

Nodig: amuseglaasjes/

kleine bistroglaasjes/

spuitzak

​

​

​

Ingrediënten

Tussengerecht

​

2 burrata’s

10 takjes salie

100 ml balsamico azijn

Olijfolie, vergine

Olijfolie, extra vergine

Bloem

Zout

Peper

 

​

​

​

Ingrediënten

Hoofdgerecht

​

4 vijgen

4 el honing

1 el bruine basterdsuiker

1 el balsamico azijn

1 mozzarella

400 gr bloem

1 rode ui, in ringen gesneden

4 el olijfolie, vergine

7 gr gistpoeder

Snufje suiker

Flinke snuf zout

1/3 rode peper, fijn gesneden

240 ml lauwwarm water

100 gr magere kwark

75 ml room

Nootmuskaat

Zout

Peper

 

 

Ingrediënten

Nagerecht

​

250 ml slagroom

80 gr witte basterdsuiker

Cacaopoeder, 1-2 tl

4 net gezette kopjes dubbele espresso

8 bollen vanille ijs

​

​

​

Voorgerecht: artisjokkenmousse met basilicum en krokant van Parmaham

​

Kooktijd:15 min, voorbereidingstijd: 0 min.

​

Knip bakpapier uit in 2 rondjes die in de koekenpan passen (laat niet uitsteken, gevaarlijk i.v.m. vlam vatten). Leg in elke koekenpan 4 plakjes Parmaham, bedek met een rondje bakpapier, zet er een zware pan op, vuur op een laag pitje zetten. Controleer af en toe of de plakjes al knapperig zijn, dan op een bord leggen, totdat de mousse klaar is.

Giet de artisjokken af. Doe ze in een maatbeker, voeg flink wat olijfolie toe (veel meer dan je van tevoren denkt!), alle basilicum en de knoflook. Pureer met een staafmixer. Blijf proeven tussendoor, blijf olie toevoegen totdat de mousse goed glad is. Voeg zout en peper toe naar smaak. Doe de mousse in een spuitzak.

Serveren: Spuit de mousse in de glaasjes, zet er een plakje Parmaham in en serveer. Serveer 2 glaasjes p.p.

​

 

​

​

Tussengerechtburrata met balsamico reductie & gefrituurde salie

​

Kooktijd: 15 min, voorbereidingstijd: 0 min.

​

Doe de balsamico azijn in een steelpan, laat inkoken tot de balsamico stroperig wordt. Zet weg.

Leg een bord klaar met keukenpapier erop.  Snijd de burrata’s in helften.  Haal de blaadjes van de takken. Bestrijk de blaadjes met een beetje olie en bestrooi aan beide kanten met een beetje bloem. Verhit een laagje vergine olijfolie in een koekenpan. Frituur de salie er kort in, totdat ze lichtbruin worden. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op het bord met keukenpapier. Bestrooi met wat zout en peper.

Serveren: scheur per bord de burrata in grote stukken. Druppel er wat balsamico stroop op en wat extra vergine olijfolie, bestrooi met wat zout en peper en leg er een paar blaadjes salie op.

​

 

 

Hoofdgerechtflammkuchen met gekaramelliseerde vijgen en mozzarella

​

Kooktijd: 35 minuten, voorbereidingstijd: 1 uur

​

Doe een beetje olie in een koekenpan. Snijd de vijgen in kwarten, doe de helft van de honing met de balsamico azijn en bruine suiker in een kommetje, roer om. Bestrijk de kwarten ermee, laat ze langzaam karamelliseren in de koekenpan. Haal het bakblik uit de oven en bekleed het met bakpapier. Zeef eerst de bloem, doe daarbij een flinke snuf zout en een halve tl. suiker. Mix het even om, doe dan de olie erbij, gist en water. Blijf kneden tot je een soepele bal deeg overhoudt. Doe het deeg in een kom, doe er een vochtige, schone theedoek over en laat afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Na het rijzen nog een keer het deeg doorkneden, en uitrollen met een deegroller op een bebloemd aanrecht. Meng de room met de kwark en voeg heel weinig nootmuskaat toe, zout en versgemalen peper, roer om. Doe het deeg op het bakblik (afhankelijk van de dikte van je deeg moet je evt. het deeg in 2-en verdelen, je kunt eventueel een rek uit de oven gebruiken i.p,v. een bakblik als je niet 2 bakblikken hebt). Bestrooi met het room/kwarkmengsel, bestrooi met uienringen, rode peper, de vijgen, de mozzarella die je in stukje erboven scheurt, doe er de rest van de honing overheen. Bestrooi met wat versgemalen peper.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bakken in circa 14-16 minuten. 

​

​

 

Nagerecht: Affogato
 

Kooktijd: 10 min, voorbereidingstijd: 0 minuten

​

Klop de slagroom op met de suiker, doe deze in een spuitzak. Doe in elk glas 2 bolletjes vanille ijs. Doe er in elk glas een dubbele espresso, spuit er een toef slagroom op. Bestrooi met cacaopoeder en serveer.

​

​

bottom of page