
RECEPT TWEEGANGEN MENU
VIER PERSONEN
crème van avocado, kummel, gebakken scampi, Parmezaankoekje|heldere bouillon met waterkers
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
Voorgerecht
​
2 rijpe avocado’s
1 el mayonaise
1 el volle yoghurt
1 tl extravergine olijfolie
¼ rode peper,
fijngesneden (zonder
pitjes)
Citroensap 1 tl
Limoensap 1 tl
Kummel ½ tl
Wat kummel om gerecht
mee te bestrooien
12 scampi
1 teen knoflook
¼ glas witte wijn
Parmezaan, geraspt
100 gr.
Olijfolie (vergine)
Affilla cress
(groothandel)
anders tuinkers gebruiken
Zout
Peper
​
Ingrediënten
Hoofdgerecht
​
3 winterpenen
3 uien, middelgroot
2 preien
2 stengels bleekselderij
Kruidenbuiltje of
thee ei of kruidenbuiltje
gevuld met diverse kruiden
(tijm, rozemarijn, 1 kruidnagel, foelie,
zwarte peper)
Stelen van peterselie,
halve bos
3 blaadjes laurier
Waterkers (ca.
50-70 gr.)
2 runderschenkels
Evt. heel klein snufje
cayennepeper
2 liter water
2 eiwitten
Water
Neutrale olie
Zout
Peper
​
​
​
​
​
Voorgerecht: crème van avocado, kummel, gebakken scampi, Parmezaankoekje
​
Kooktijd: 20 min. voorbereidingstijd: 10 min.
Verwarm de oven op 175 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Strooi er kleine hoopjes Parmezaan op, met tussen elk hoopje Parmezaan 4 cm afstand. Bak ze in 8-10 minuten goudbruin.
Pel de avocado’s en doe ze in de keukenmachine (of gebruik de staafmixer), samen met de citroen- en limoensap, de kummel, rode peper, totdat je een gladde massa hebt. Voeg de yoghurt en mayonaise toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de vergine olijfolie in 2 koekenpannen, pers alvast de knoflook uit met een knoflookpers – maar voeg die pas toe vlak voordat je de scampi’s afblust met witte wijn. Bak de scampi’s op hoog vuur, als ze roze beginnen te worden, de knoflook kort meebakken (de knoflook mag licht kleuren, maar niet donker worden), blus af met de witte wijn en bestrooi met wat zout.
Serveren: maak een ronde spiegel van avocado, leg de scampi’s in het midden. Zet er een Parmezaan koekje tussen, leg wat cress bovenop de scampi’s. Bestrooi met wat kummel.
​
​
​
​
​
​
​
Hoofdgerecht: heldere bouillon met waterkers
​
Kooktijd: 4,5 uur voorbereidingstijd: 10 min.
Snijd alle groenten. Zet ze even aan in een soeppan met weinig olie. Voeg de runderschenkels toe en het water, eventueel iets meer water als de ingrediënten niet onder water staan. Vul het thee ei met de kruiden en hang in de pan. Breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe. Laat een paar uur (3-4 uren trekken, langer mag ook) met de deksel van de pan op een laag pitje. Laat afkoelen. Schep het gestolde vet van de soep. Zet een grote pan klaar, met een zeef erin. Leg daarin een natte glazendoek/kaasdoek of theedoek. Zeef de soep. Klop met een garde de eiwitten door de bouillon. Zet de bouillon weer langzaam op tot hij warm is, maar niet kookt en blijf roeren met de garde tot hij zo’n 80 graden is (heter kan niet). Laat de bouillon 20 minuten op het vuur staan. Daarna van het vuur af. Er drijft dan een dik schuim van eiwitten op de bouillon. Schep deze er voorzichtig vanaf. Serveer de bouillon in diepe borden. Was en verdeel de waterkers over de borden.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​