top of page

RECEPT crème van avocado, kummel, gebakken scampi, Parmezaankoekje

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

2 rijpe avocado’s

1 el mayonaise

1 el volle yoghurt

1 tl extravergine olijfolie

¼ rode peper, fijngesneden (zonder pitjes)

Citroensap 1 tl

Limoensap 1 tl

Kummel ½ tl

Wat kummel om

gerecht

mee te bestrooien

12 scampi

1 teen knoflook

¼ glas witte wijn

Parmezaan, geraspt

100 gr.

Olijfolie (vergine)

Affilla cress

(groothandel)

anders tuinkers

gebruiken

Zout

Peper

 

 

Kooktijd: 20 min. voorbereidingstijd: 10 min.

 

Verwarm de oven op 175 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Strooi er kleine hoopjes Parmezaan op, met tussen elk hoopje Parmezaan 4 cm afstand. Bak ze in 8-10 minuten goudbruin.

Pel de avocado’s en doe ze in de keukenmachine (of gebruik de staafmixer), samen met de citroen- en limoensap, de kummel, rode peper, totdat je een gladde massa hebt. Voeg de yoghurt en mayonaise toe, proef en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de vergine olijfolie in 2 koekenpannen, pers alvast de knoflook uit met een knoflookpers – maar voeg die pas toe vlak voordat je de scampi’s afblust met witte wijn. Bak de scampi’s op hoog vuur, als ze roze beginnen te worden, de knoflook kort meebakken (de knoflook mag licht kleuren, maar niet donker worden), blus af met de witte wijn en bestrooi met wat zout.

Serveren: maak een ronde spiegel van avocado, leg de scampi’s in het midden. Zet er een Parmezaan koekje tussen, leg wat cress bovenop de scampi’s. Bestrooi met wat kummel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page