RECEPT salade van bietjes met gefrituurde salie, balsamico en walnoten. Optie met geitenkaas of feta
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
als bijgerecht
4 grote gekookte bieten, geschild
balsamico azijn
handje walnoten, gepeld, vlies verwijderd
salie, 10-14 blaadjes, gewassen
Olijfolie, extra vergine
zout
peper
​
optie: 1 opscheplepel fijngehakte geitenkaas of feta
​
salade optie: 50 gr. bietenblad of bietenblad slamix, gewassen
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 8 min, voorbereidingstijd: 2 min.
​
Bijgerecht
Snijd de bieten in dunne parten (achtsten). Frituur de salieblaadjes in olijfolie, hak grof. Hak de walnoten fijn. Meng de bieten met balsamico azijn, olijfolie en bestrooi met zout, peper en walnoten (en evt. fijngehakte kaas). Op het allerlaatst pas de salie strooien over de bietjes.
​
Salade: Idem aan recept hierboven. Voor het bestrooien met salie, de sla erdoorheen mengen.
​
​​
​