
RECEPT borrelhapje plakje pompoen met geitenkaas, pistache en honing
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
halve tot 2/3 pompoen, geschild, zaadlijst verwijderd, in rondjes uitgestoken, in plakjes gesneden van ca. halve cm
2 pakjes geitenkaas in rolvorm
80 gr. honing
55 gr. grofgehakte pistachenootjes
zout
peper
rozemarijn takjes (8 takjes, in kleinere stukjes gesneden)
​
​
Nodig:
ronde uitsteekvorm, 7 cm doorsnede
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 12 min, voorbereidingstijd: 10 min.
​
​
Kook de uitgestoken rondjes pompoen in gezouten water tot ze net aan beetgaar zijn. Laat goed uitlekken in een vergiet. Doe de honing op 1 bord en de fijngehakte pistachenootjes op een ander bord, meng met wat zout en peper. Ondertussen de rondjes geitenkaas met de zijkanten door de honing rollen, daarna door de pistachenootjes. Snijd ze in plakjes van een halve cm. Doe op elk pompoenplakje een plakje geitenkaas. Leg er een klein stukje rozemarijntak op en serveer direct.
​
​​
​