top of page

RECEPT borrelhapje plakje pompoen met geitenkaas, pistache en honing

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

halve tot 2/3 pompoen, geschild, zaadlijst verwijderd, in rondjes uitgestoken, in plakjes gesneden van ca. halve cm

2 pakjes geitenkaas in  rolvorm

80 gr. honing

55 gr. grofgehakte pistachenootjes

zout

peper

rozemarijn takjes (8 takjes, in kleinere stukjes gesneden)

Nodig:

ronde uitsteekvorm,  7 cm doorsnede

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 12 min, voorbereidingstijd: 10 min.

Kook de uitgestoken rondjes pompoen in gezouten water tot ze net aan beetgaar zijn.  Laat goed uitlekken in een vergiet. Doe de honing op 1 bord en de fijngehakte pistachenootjes op een ander bord, meng met wat zout en peper. Ondertussen de rondjes geitenkaas met de zijkanten door de honing rollen, daarna door de pistachenootjes. Snijd ze in plakjes van een halve cm. Doe op elk pompoenplakje een plakje geitenkaas. Leg er een klein stukje rozemarijntak op en serveer direct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page