top of page

RECEPT heldere bouillon met waterkers

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

3 winterpenen

3 uien, middelgroot

2 preien

2 stengels bleekselderij

Kruidenbuiltje of

thee ei of kruidenbuiltje

gevuld met diverse kruiden

 (tijm, rozemarijn, 1 kruidnagel, foelie,

zwarte peper)

Stelen van peterselie,

halve bos

3 blaadjes laurier

Waterkers (ca.

50-70 gr.)

2 runderschenkels

Evt. heel klein snufje

cayennepeper

2 liter water

2 eiwitten

Water

Neutrale olie

 Zout

Peper

Kooktijd: 4,5 uur voorbereidingstijd: 10 min.

 

Snijd alle groenten. Zet ze even aan in een soeppan met weinig olie. Voeg de runderschenkels toe en het water, eventueel iets meer water als de ingrediënten niet onder water staan.  Vul het thee ei met de kruiden en hang in de pan. Breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe. Laat een paar uur (3-4 uren trekken, langer mag ook) met de deksel van de pan op een laag pitje.  Laat afkoelen. Schep het gestolde vet van de soep. Zet een grote pan klaar, met een zeef erin. Leg daarin een natte glazendoek/kaasdoek of theedoek. Zeef de soep. Klop met een garde de eiwitten door de bouillon. Zet de bouillon weer langzaam op tot hij warm is, maar niet kookt en blijf roeren met de garde tot hij zo’n 80 graden is (heter kan niet).  Laat de bouillon nog 20 minuten op het vuur staan. Daarna van het vuur af. Er drijft dan een dik schuim van eiwitten op de bouillon. Schep deze er voorzichtig vanaf. Zeef de bouillon nog een keer door een doek, serveer de bouillon in diepe borden. Was en verdeel de waterkers over de borden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page