top of page

RECEPT brandysnap gevuld met mokkaroom & hazelnootijs

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

1 tl. citroensap

Rasp van ¼ citroen

50 gr. bruine

basterdsuiker

50 gr. room

50 gr. gezeefde bloem

25 gr. honing

25 gr. schenkstroop

5 ml. brandy

¼  tl gemberpoeder

Mespuntje. Kaneel

Snufje zout

Mokkaroom

250 ml slagroom

1 zakje Klopfix

3 el witte basterdsuiker

3 tl. oploskoffie

1 el. zeer sterke espresso

Halve liter hazelnootijs

4 blaadjes munt

20 gr. hazelnoten, geroosterd en

verkruimeld

Nodig: Spuitzak

Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 2 min.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het bakblik eruit en bekleed met bakpapier. Vet in met olie.  Verwarm in een steelpan de room met de suiker, stroop, honing en boter tot alles is opgelost. Voeg de brandy toe. Mix de bloem met de citroenrasp. Klop het snel met een garde door het roommengsel, haal van het vuur. Doe een halve eetlepel deeg op de bakplaat, druk een beetje plat. Herhaal. Houd voldoende afstand tussen de hoopjes deeg, ze verdrievoudigen in oppervlak als ze gebakken worden. Bak ze in 6-8 minuten bruin. Leg een pollepel klaar en een paletmes. Haal ze met een paletmes van het bakpapier en rol de koekjes op de steel van de pollepel. Laat afkoelen.

Klop de slagroom met de Klopfix, basterdsuiker, oploskoffie tot yoghurt dikte. Doe er 1 el zeer sterke espresso bij. Roer door en zet koel weg tot uitserveren. Doe in een spuitzak.

Serveren: doe 2 bolletjes ijs pp op een dessertbord. Vul de brandysnaps, leg er op elk bord 1 of 2 en bestrooi met wat hazelnootkruim. Garneer met munt.

bottom of page