RECEPT brandysnap gevuld met mokkaroom & hazelnootijs
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
1 tl. citroensap
Rasp van ¼ citroen
50 gr. bruine
basterdsuiker
50 gr. room
50 gr. gezeefde bloem
25 gr. honing
25 gr. schenkstroop
5 ml. brandy
¼ tl gemberpoeder
Mespuntje. Kaneel
Snufje zout
Mokkaroom
250 ml slagroom
1 zakje Klopfix
3 el witte basterdsuiker
3 tl. oploskoffie
1 el. zeer sterke espresso
Halve liter hazelnootijs
4 blaadjes munt
20 gr. hazelnoten, geroosterd en
verkruimeld
Nodig: Spuitzak
​
​
​
Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 2 min.
​
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het bakblik eruit en bekleed met bakpapier. Vet in met olie. Verwarm in een steelpan de room met de suiker, stroop, honing en boter tot alles is opgelost. Voeg de brandy toe. Mix de bloem met de citroenrasp. Klop het snel met een garde door het roommengsel, haal van het vuur. Doe een halve eetlepel deeg op de bakplaat, druk een beetje plat. Herhaal. Houd voldoende afstand tussen de hoopjes deeg, ze verdrievoudigen in oppervlak als ze gebakken worden. Bak ze in 6-8 minuten bruin. Leg een pollepel klaar en een paletmes. Haal ze met een paletmes van het bakpapier en rol de koekjes op de steel van de pollepel. Laat afkoelen.
Klop de slagroom met de Klopfix, basterdsuiker, oploskoffie tot yoghurt dikte. Doe er 1 el zeer sterke espresso bij. Roer door en zet koel weg tot uitserveren. Doe in een spuitzak.
Serveren: doe 2 bolletjes ijs pp op een dessertbord. Vul de brandysnaps, leg er op elk bord 1 of 2 en bestrooi met wat hazelnootkruim. Garneer met munt.