top of page

RECEPT broodpudding van Fries suikerbrood, gefrituurd suikerbrood, vanillecrème met steranijs, framboos

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

300 gr. Fries suikerbrood

 

225 ml. melk

1,5 ei, geklutst

30 gr. gesmolten boter

30 gr. suiker kristalsuiker

30 gr. bruine basterdsuiker

Boter (invetten)

1 vanille peul

180 ml room

75 ml melk

3 eidooiers

50 gr. suiker

1 steranijs

literbak vanille ijs

frambozen, klein bakje

Kooktijd: 1 uur, voorbereidingstijd: 0 minuten

Vet 4 kleine bakjes in met boter en snijd het suikerbrood in vierkantjes van 3*3 cm. Verdeel 150 gr. suikerbrood over de bakjes. Klop de melk met de eieren en de suiker en giet het over het suikerbrood en bestrooi met wat basterdsuiker. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de broodpuddinkjes in ca. 35 minuten goudbruin. 

Snijd de vanillepeul open in de lengte en schraap de vanille eruit. Verwarm de room met de vanille en de steranijs, breng aan de kook in een pan met dikke bodem. Mix de eidooiers met de melk, giet een beetje van de room erbij, blijf doorkloppen. Giet het ei/melk mengsel bij de room en klop goed, draai het vuur laag (het moet niet meer koken). Als de saus een klein beetje indikt, is hij klaar. Zeef de vanille steranijs saus door een fijne zeef. Was de frambozen, laat uitlekken.

Bak vlak voor het uitserveren vier plakken suikerbrood, gehalveerd op hoog vuur aan beide kanten goudbruin in boter.

Serveren: zet op elk bord een bakje broodpudding. Lepel er wat steranijs saus op, leg een plakje suikerbrood erop, en een bolletje ijs naast, bestrooi met verse frambozen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page