
RECEPT burrata met balsamico reductie & gefrituurde salie
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
2 burrata’s
10 takjes salie
100 ml balsamico azijn
Olijfolie, vergine
Olijfolie, extra vergine
Bloem
Zout
Peper
​
​
​
​
Kooktijd: 15 min, voorbereidingstijd: 0 min.
​
Doe de balsamico azijn in een steelpan, laat inkoken tot de balsamico stroperig wordt. Zet weg.
Leg een bord klaar met keukenpapier erop. Snijd de burrata’s in helften. Haal de blaadjes van de takken. Bestrijk de blaadjes met een beetje olie en bestrooi aan beide kanten met een beetje bloem. Verhit een laagje vergine olijfolie in een koekenpan. Frituur de salie er kort in, totdat ze lichtbruin worden. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op het bord met keukenpapier. Bestrooi met wat zout en peper.
Serveren: scheur per bord de burrata in grote stukken. Druppel er wat balsamico stroop op en wat extra vergine olijfolie, bestrooi met wat zout en peper en leg er een paar blaadjes salie op.
​