top of page

RECEPT chocolade espressotaart met amandel, mokkaroom

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​Nagerecht

75 gr. pure chocolade

25 gr. melkchocolade

100 gram boter

4 eieren

3 eetlepels zeer sterke espresso koffie

5 gr. gemalen espresso koffiebonen

140 gram basterdsuiker

75 gram amandelmeel

12 gram cacao

Mokkaroom

125 ml slagroom

1 eetlepel poedersuiker

Half zakje Klopfix

1 eetlepel oploskoffie

1 eetlepel zeer sterke espresso, afgekoeld

.

 

Kooktijd: 1 uur, voorbereidingstijd: 10 min.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een kopje supersterke espresso en laat afkoelen. Vet een kleine ronde springvorm in (15, max. 20 cm, dan krijg je een heel laag taartje) of een kleine vierkante springvorm. Smelt de chocolade au bain-marie, smelt de boter in een steelpannetje en laat ze allebei een beetje afkoelen (het moet nog vloeibaar zijn).  Eieren heel luchtig kloppen, de basterdsuiker er beetje voor beetje doorheen mengen en luchtig kloppen. Meng de gemalen espressokoffie met de cacaopoeder, het amandelmeel en sla het langzaam door het luchtige eiermengsel. Spatel er dan voorzichtig de gesmolten chocolade en boter doorheen met de 3 tl. espresso koffie. Check na 25-30 minuten of de taart gaar is met een sateprikker. Zonodig nog langer garen.

Klop de slagroom, Klopfix en poedersuiker lobbig, klop de oploskoffie erdoorheen samen met de espresso.

Opmaak: snijd een puntje taart (of vierkantje als je een vierkant bakblik hebt), bestrooi met een zeefje met poedersuiker. Doe er een dot mokkaroom naast. Heb je thuis een spuitzak op voorraad, dan mooi om de room in een spuitzak te doen (gebruik een kartelmond) en daarmee een mooie toef room te maken.

bottom of page