top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

 

Ingrediënten

​

1 grote ui, fijngesnipperd

2 kg mosselen, goed schoongespoeld

2 ½ dl water, 1 glas witte wijn

½ wortel, schoongemaakt

en grof gesneden

½ ui, schoongemaakt en

grof gesneden

½ prei, schoongemaakt

en grof gesneden

1 takje tijm

1 blaadje laurier

1 teen knoflook

600 gr. aardappels, geschild

en in blokjes gesneden

80 gr. bacon, fijngesneden

60 gr boter

50 gr bloem

200 ml. melk

200 ml. room

Bieslook, 15 sprietjes,

gewassen en fijngehakt

1/4 bos platte peterselie, gewassen

en fijn gesneden

Worcestersaus

1 visbouillon tablet

4 grote zuurdesembollen (of 4 kleine ronde zuurdesembroden,

aan de bovenkant opengesneden en

uitgehold (zodat een

soepkom van brood

overblijft met een dikke rand)

Peper

Zout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: ruim 1 uur, voorbereidingstijd: 15 min.

 

Bak de bacon lichtkrokant in een zware braadpan. Verwijder met een schuimspaan uit de pan en zet weg. Braad in het bakvet met wat boter de fijngesnipperde ui glazig. Zet ondertussen in de rest van de boter in een soeppan de grofgesneden ui, wortel, knoflook en prei aan met de tijm en laurier. Voeg dan de mosselen toe, wijn en water. Kook ze tot ze gaar zijn. Giet de mosselen met groenten door een fijne zeef (helft prei en mosselen bewaren) en vang het mosselvocht op in een pan. Bestrooi de ui met bloem en roer om. Voeg het mosselvocht eraan toe. Roer om en zet het vuur laag. Haal de mosselen uit de schelp en hak ze fijn.  Voeg de aardappelblokjes toe en de helft van de prei die je met de mosselen meekookte. Kook mee, met een visbouillonblokje tot de aardappels gaar zijn, voeg de fijngehakte mosselen toe.  Kook even door. Pureer de soep. Voeg de melk en room toe, bieslook en een paar drupjes Worcestersaus. Verdun met water tot de gewenste dikte. Bestrooi met versgemalen peper.  Proef en naar smaak nog wat zout, peper of Worcestersaus toevoegen. Voeg de bacon toe en roer om. Serveer de soep in de ‘soepkommen’ van zuurdesem brood, bestrooi met peterselie en serveer direct.

​

​

​

 

​

 

​

 

​

​

​

​

​

​

​

​

 

​

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

 

​

​

​

RECEPT

clam chowder

​

vier personen

bottom of page