Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
1 grote ui, fijngesnipperd
2 kg mosselen, goed schoongespoeld
2 ½ dl water, 1 glas witte wijn
½ wortel, schoongemaakt
en grof gesneden
½ ui, schoongemaakt en
grof gesneden
½ prei, schoongemaakt
en grof gesneden
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 teen knoflook
600 gr. aardappels, geschild
en in blokjes gesneden
80 gr. bacon, fijngesneden
60 gr boter
50 gr bloem
200 ml. melk
200 ml. room
Bieslook, 15 sprietjes,
gewassen en fijngehakt
1/4 bos platte peterselie, gewassen
en fijn gesneden
Worcestersaus
1 visbouillon tablet
4 grote zuurdesembollen (of 4 kleine ronde zuurdesembroden,
aan de bovenkant opengesneden en
uitgehold (zodat een
soepkom van brood
overblijft met een dikke rand)
Peper
Zout
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: ruim 1 uur, voorbereidingstijd: 15 min.
Bak de bacon lichtkrokant in een zware braadpan. Verwijder met een schuimspaan uit de pan en zet weg. Braad in het bakvet met wat boter de fijngesnipperde ui glazig. Zet ondertussen in de rest van de boter in een soeppan de grofgesneden ui, wortel, knoflook en prei aan met de tijm en laurier. Voeg dan de mosselen toe, wijn en water. Kook ze tot ze gaar zijn. Giet de mosselen met groenten door een fijne zeef (helft prei en mosselen bewaren) en vang het mosselvocht op in een pan. Bestrooi de ui met bloem en roer om. Voeg het mosselvocht eraan toe. Roer om en zet het vuur laag. Haal de mosselen uit de schelp en hak ze fijn. Voeg de aardappelblokjes toe en de helft van de prei die je met de mosselen meekookte. Kook mee, met een visbouillonblokje tot de aardappels gaar zijn, voeg de fijngehakte mosselen toe. Kook even door. Pureer de soep. Voeg de melk en room toe, bieslook en een paar drupjes Worcestersaus. Verdun met water tot de gewenste dikte. Bestrooi met versgemalen peper. Proef en naar smaak nog wat zout, peper of Worcestersaus toevoegen. Voeg de bacon toe en roer om. Serveer de soep in de ‘soepkommen’ van zuurdesem brood, bestrooi met peterselie en serveer direct.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
