RECEPT open appeltaartje met amandelspijs
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
​
2 grote goudreinetten, geschild
& in dunne plakjes gesneden
Rasp van 1/4 citroen
30 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
½ tl. kaneel
Amandelspijs, 70 gr
20 gr. rozijnen, geweld in
appelsap of water
2 el abrikozenjam
1 geklutst ei
4 plakken roomboter
Bladerdeeg
Poedersuiker
​
​
​
Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 10 min
​
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bakblik uit de oven, bedek met bakpapier, vet in. Verdun de abrikozenjam met een eetlepel water. Laat de bladerdeeg ontdooien. Meng intussen de appels met rozijnen, kaneel, citroenrasp, suiker en vanillesuiker. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Vouw bij elke bladerdeegstuk, de randjes een beetje omhoog. Bestrijk die met ei. Verkruimel de amandelspijs over elk stuk bladerdeeg. Bak in de oven in ca. 25-30 minuten gaar. Haal uit de oven, bestrijk met wat abrikozenjam en serveer, evt. bestrooid met wat poedersuiker.