RECEPT TWEEGANGEN MENU
VIER PERSONEN
Knoflookgamba's met lavasolie en hummus|pappardelle met pesto van hazelnoot, salie, Parmezaan en pecorino
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
Voorgerecht
1 zak gamba’s
rauw, ongepeld 1 kg,
ontdooid
3 tenen knoflook, in
stukjes gesneden
Olijfolie, vergine
Cayennepeper
Halve bos lavas (ca. 90 gr)
50 ml zonnebloemolie
Kwart citroen
Zout
1 bakje hummus
Garnering: tuinkers
Ingrediënten
Hoofdgerecht
400 gr. pappardelle
25 blaadjes salie
2 takjes peterselie
120 gr. geroosterde
hazelnoten
Olijfolie, extra
vergine
25 gr. pecorino
romano geraspt
25 gr. Parmezaan ,
geraspt
Zout
Peper
2 eetlepels kookwater
van de pasta
Parmezaan 40 gr.,
geraspt
(over de pasta)
Voorgerecht: knoflookgamba's met lavasolie en hummus
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: ontdooien gamba’s (4-8 uur)
Nodig: passeerdoek/kaasdoek.
Was de lavas. Zet een pan met water op, kook tot ca. 80 graden. Doop de lavas er kort in, laat uitlekken en kort afkoelen. Wring het water eruit. Zet de zonnebloemolie op, verwarm tot 80 graden. Snijd de lavas in stukken. Verwarm deze kort in de olie. Pureer de lavas in de olie met een staafmixer. Zeef de lavasolie in een bolzeef met passeerdoek erin. Zet apart. Verwijder het darmkanaal van de gamba’s. Verhit olijfolie in 3 koekenpannen en bak de knoflook erin tot ze bruinen. Haal ze uit de olie met een schuimspaan. Bak op hoog vuur de gamba’s in de olie tot ze knalroze kleuren. Bestrooi met zout en weinig cayennepeper, besprenkel met wat citroen.
Serveren: doe op elk bordje wat hummus, leg er de gamba’s op, druppel er wat lavasolie omheen, garneer met de tuinkers.
Hoofdgerecbt: pappardelle met pesto van salie, hazelnoot, Parmezaan
en pecorino
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 0 min.
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Rooster de hazelnoten en hak ze fijn. Voeg de geraspte kaas toe aan de noten. Snijd de salie en peterselie heel fijn en voeg ook deze toe, evenals zout en peper en olijfolie tot een smeuïge massa ontstaat, met een staafmixer verder fijnmalen. Kook de pasta gaar. Doe 2 eetlepels kookwater bij de pesto. Meng de pesto door de pappardelle, serveer direct en bestrooi met Parmezaanse kaas.