top of page

RECEPT vanille ijs, crème van Earl Grey, verkruimelde cantuccini

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

Bak vanille ijs, 750 ml.

2 zakjes Earl Grey thee

50 gr. suiker

1 vanillepeul

Room 200 ml (35% vetgehalte)

2 eierdooiers

80 gr. witte basterdsuiker

Verkruimelde

cantuccini, 60 gr.

 

Kooktijd: 25 minuten, voorbereidingstijd: 2 minuten

Zet een pan op het vuur met water. Verwarm deze totdat het water warm is, maar niet kookt. Pak een vuurvaste kom, die in de pan past, maar het water niet raakt.

Snijd de vanillepeul in de lengte door. Schraap met een mes de vanille eruit. Doe de room in een steelpan samen met de uitgeschraapte vanille en de vanillepeul en los de suiker erin op. Doe 1 theezakje in de room. Verwarm de room zachtjes en verwijder na 3 minuten de theezakjes,  en de vanillepeul na 10 minuten.

Mix met een mixer de eidooiers en de suiker in de kom die in de pan staat au bain-marie, totdat het mengsel donkerder van kleur wordt en begint in te dikken. Voeg dan beetje bij beetje de room toe. Maak 1 theezakje open, haal er een 1/4 theelepel earl Grey uit en mix dit door de crème.

Serveren: doe wat crème in een diep bord, leg er 2 bolletjes ijs in, strooi de verkruimelde koekjes erover.

bottom of page