top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

 

Ingrediënten

 

8 coquilles in de schelp

20 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

Snufje kerrie

Peper

Zout

1 bakje Daikon cress

1 bakje erwtenscheuten

1 eidooier

1 theelepel mosterd

1 eetlepel azijn

Neutrale (zonnebloem) olie

 

 

 

 

Krokant gebakken coquilles met krokante korst van Parmezaan en kerrie, olie van Daikon cress, erwtenscheuten, saus met coquille koraal

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 1 min.

Maak de coquilles schoon. Houd van vier coquilles het koraal (oranje apart) en bewaar de schoongemaakte schelpen. Maak een mayonaise door de eidooier los te kloppen met mosterd en azijn en wat zout, druppel als het ‘pakt’ (indikt) er eerst olie bij, blijf kloppen en vervolgens een dun straaltje olie tot je een wat dikkere mayonaise hebt. Pureer het coquille koraal met een staafmixer, voeg de mayonaise eraan toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Zet koud weg.

Doe de Daikon cress gewassen in een maatbeker. Pureer met olie tot een kruidenolie, proef en voeg eventueel zout en peper toe.  Mix de Parmezaanse kaas met een flinke snuf kerrie en zout en peper. Druk de bovenkant van de coquilles erin. Verhit olie in een pan tot zeer heet, bak de coquilles op hoog vuur op de Parmezaan kant, tot er aan de bovenkant een bruin korstje ontstaat. Draai kort om.

Serveren: leg op elk bord een coquille schelp (platte gedeelte), leg er wat erwtenscheuten op, in het midden wat de coquille-koraal saus, daarop 2 coquilles en dresseer er wat Daikon cress olie omheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RECEPT gebakken coquilles met krokante korst van Parmezaan en kerrie, daikon cress olie, erwtenscheuten, saus met coquille koraal

vier personen

bottom of page