top of page

RECEPT DRIEGANGEN MENU

VIER PERSONEN

 

gebakken coquilles op een creme van pompoen, met crunch van amaretti en koffie |pommes dauphinois, diamanthaas, madeirajus | soesjes met frambozen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

4 coquilles in

de schelp,

los gesneden

Boter

Olie

Halve pompoen,

geschild &

in blokjes gesneden

6 amaretti

10 gr. gemalen koffie

1 sjalot, gesnipperd

50 ml room

melk

30 gr. boter

Zout

Peper

Ingrediënten

Hoofdgerecht

2 st. diamanthaas,

elk 300 gr.

650 gr. aardappels,

vastkokend

Boter, 8 klontjes

Boter (invetten)

1 grote teen knoflook

400 ml. room

1 pot runderfond

2 dl. madeira

400 gr. bladspinazie

1 teen knoflook

Peper

Zout

 

 

 

 

Ingrediënten

Nagerecht

4 eieren

100 gr. boter

120 gr. bloem

1 dl. water

1 dl. melk

Zout

250 ml slagroom

5 eetlepels witte basterdsuiker

2 zakjes Klopfix

Doosje frambozen, doosje bosbessen

Poedersuiker

Nodig: 2 spuitzakken

Voorgerecht: gebakken coquilles, pompoencrème, crunch van amaretti en koffie

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 10 min.

Fruit de sjalot in boter totdat de sjalot glazig is. Kook de blokjes pompoen tot ze gaar zijn, giet af, voeg de sjalot toe. Stamp fijn met een pureestamper, meng met room, boter, zout en peper, totdat je een puree overhoudt. Voeg zonodig nog wat melk toe. Leg de amaretti in een theedoek. Sla erop met een pan of deegroller. Doe in een schaal en meng met de koffiepoeder. Doe boter en olie in de pan, verhit tot zeer heet. Bak de coquilles aan beide kanten kort op hoog vuur, tot ze bruinen en ze net aan gaar zijn.  Bestrooi met een klein beetje zout.

Serveren: leg de onderkant van een coquilleschelp op een bord. Doe er wat pompoencrème op. Schep de coquille erop. Strooi het amaretti/koffie mengsel erop en serveer direct. Leg er eventueel cress op.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdgerecht: pommes dauphinois, diamanthaas, madeirajus

Kooktijd: 1 uur en 30 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Haal de diamanthaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden.  Was de spinazie, laat goed uitlekken. Pers een teentje knoflook uit en zet weg.

Doe de fond in een steelpan, doe de madeira erbij en laat inkoken tot 1/3. Zet weg tot serveren.

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in superdunne plakjes. Snijd de knoflookteen doormidden, wrijf met een helft de ovenschaal in. Vet de ovenschaal daarna in met boter. Doe een laagje aardappelschijfje in de schaal, bestrooi met zout en peper, herhaal tot de schijfjes op zijn. Doe de room in een kom, pers de knoflook uit boven de kom, roer om en giet over de aardappelschijfjes.  Bedek met aluminiumfolie en 1 uur laten garen. Verwijder de folie. Verhoog de temperatuur tot 225 graden. Blijf erbij en haal ze uit de oven als ze aan de bovenkant bruin en krokant worden.

Verwarm de saus. Verhit in een wok een olie voor de spinazie en tegelijkertijd boter in een koekenpan.  Bak heel kort in de wok de knoflook, voeg de spinazie toe en bak onder constant roeren. Voeg wat peper toe en weinig zout. Laat uitlekken in een zeef.  Bak op hoog vuur in de koekenpan de diamanthaas. Bestrooi met weinig zout en peper. Laat de diamanthaas 3 min. rusten afgedekt onder aluminiumfolie. Snijd in plakken.

Serveren: Leg wat plakken diamanthaas op het bord, zet er een stukje pommes dauphinois naast en wat spinazie. Lepel wat madeirasaus over de diamanthaas en bestrooi met weinig Maldonzout.

 

Nagerecht: Soesjes

Kooktijd: 1 uur en 30 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Breng de melk, met het water, boter en een snufje zout. Haal van het vuur als het kookt, in een keer alle bloem toevoegen. Daarna weer op een middelgroot vuur roeren tot een gladde samenhangende deegbal. Blijf kloppen tot het deeg gaar is. Klop de eieren los. Voeg deze beetje bij beetje toe. Het is klaar als het deeg glanst en het van je lepel valt in stukken (stop dan met ei toevoegen). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plak de vier hoeken aan de onderkant met een heel klein beetje soezendeeg vast aan de bakplaat.

Doe het soezendeeg in een spuitzak. Spuit de soezen op de bakplaat, houd er rekening mee dat ze flink uitzetten (verdubbelen in grootte). Als er na het opspuiten van de soesjes puntjes instaan, dan met een natte vinger de puntjes even gladstrijken. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Open de oven niet tijdens het bakken! Bak ze 15 minuten op 225, verlaag de temperatuur dan naar 210 graden, tot ze in totaal 25-30 min in de oven hebben gestaan. Daarna de ovendeur op een kiertje zetten, dan 20 minuten laten afkoelen op een koel rooster.  Was de frambozen en bosbessen, laat uitlekken. Als de soezen zijn afgekoeld, klopt dan de slagroom met de Klopfix en suiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak, maak een gaatje onderin de soezen, vul hierdoor met de spuitzak de soezen.

Serveren: leg een aantal soezen op elk bord. Verdeel er de frambozen en bosbessen over. Bestrooi met poedersuiker door een zeefje.

bottom of page