top of page

RECEPT gebakken coquilles, pompoencrème, crunch van amaretti & koffie

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

4 coquilles in de schelp,

los gesneden

Boter

Olie

Halve pompoen, geschild &

in blokjes gesneden

6 amaretti

10 gr. gemalen koffie

1 sjalot, gesnipperd

50 ml room

melk

30 gr. boter

OptioneeL: cress

Zout

Peper

 

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 10 min.

Fruit de sjalot in boter totdat de sjalot glazig is. Kook de blokjes pompoen tot ze gaar zijn, giet af, voeg de sjalot toe. Stamp fijn met een pureestamper, meng met room, boter, zout en peper, totdat je een puree overhoudt. Voeg zonodig nog wat melk toe. Leg de amaretti in een theedoek. Sla erop met een pan of deegroller.

Doe in een schaal en meng met de koffiepoeder. Doe boter en olie in de pan, verhit tot zeer heet. Bak de coquilles aan beide kanten kort op hoog vuur, tot ze bruinen en ze net aan gaar zijn.  Bestrooi met een klein beetje zout.

Serveren: leg de onderkant van een coquilleschelp op een bord. Doe er wat pompoencrème op. Schep de coquille erop. Strooi het amaretti/koffie mengsel erop en serveer direct. Leg er eventueel cress op.

 

 

 

bottom of page