top of page
RECEPT gebakken coquilles, pompoencrème, crunch van amaretti & koffie
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
4 coquilles in de schelp,
los gesneden
Boter
Olie
Halve pompoen, geschild &
in blokjes gesneden
6 amaretti
10 gr. gemalen koffie
1 sjalot, gesnipperd
50 ml room
melk
30 gr. boter
OptioneeL: cress
Zout
Peper
​
​
​
​
Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 10 min.
​
Fruit de sjalot in boter totdat de sjalot glazig is. Kook de blokjes pompoen tot ze gaar zijn, giet af, voeg de sjalot toe. Stamp fijn met een pureestamper, meng met room, boter, zout en peper, totdat je een puree overhoudt. Voeg zonodig nog wat melk toe. Leg de amaretti in een theedoek. Sla erop met een pan of deegroller.
Doe in een schaal en meng met de koffiepoeder. Doe boter en olie in de pan, verhit tot zeer heet. Bak de coquilles aan beide kanten kort op hoog vuur, tot ze bruinen en ze net aan gaar zijn. Bestrooi met een klein beetje zout.
Serveren: leg de onderkant van een coquilleschelp op een bord. Doe er wat pompoencrème op. Schep de coquille erop. Strooi het amaretti/koffie mengsel erop en serveer direct. Leg er eventueel cress op.
​
​
​
​
​
bottom of page