
RECEPT TWEEGANGEN MENU
VIER PERSONEN
Courgettesoep met munt en avocado, pecorino flakes, gepocheerd ei|crème brûlée met Earl Grey
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
Voorgerecht
2 courgettes, gesneden
2 groenten- (of kippen-)
bouillonblokjes
1 ui, gesnipperd
Handje (diepvries)
doperwten
1 rijpe avocado
12 takjes munt
1 teen knoflook
4 verse eieren
50 gr. pecorino
4 plakken briochebrood
Cayennepeper
Azijn
Peper
Zout
Water
Olie
Ingrediënten
Nagerecht
2 Earl Grey theezakjes
1 vanillestokje
110 gr. kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
50 gr. bruine basterdsuiker
250 ml. room
250 ml. halfvolle melk
5 eierdooiers
Voorgerecht: courgettesoep met munt, doperwten, pecorino flakes, avocado en gepocheerd ei
Kooktijd: 35 min, voorbereidingstijd: 0 min.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Scheur het briochebrood in kleine stukjes. Besprenkel met weinig olie en wat zout en peper. Bak op een bakplaat tot ze knapperig zijn in de oven (ca. 10-15 minuten). Schaaf ondertussen de pecorino met een kaasschaaf, zet de flakes apart. Zet een grote pan op met water en een scheut azijn voor de gepocheerde eieren. Leg een schone theedoek klaar. Snipper de ui, verwarm olie in een pan met dikke bodem, bak de ui, knoflook en courgettes erin tot ze lichtjes beginnen te bruinen. Voeg water toe totdat ze onder water staan. Voeg de bouillonblokjes toe, breng aan de kook, zet het vuur laag. Voeg de doperwten toe en een snufje cayennepeper. Laat 10-15 minuten doorkoken. Pel de avocado, verwijder de pit. Voeg de avocado aan de soep toe, pureer met een staafmixer. Breek de eieren en doe ze elk in een kopje. Maak een draaikolk in het water met azijn, laat het ei in het water glijden dat net niet kookt. Pocheer 3 minuten en 50 seconden, uit het water halen met een schuimspaan en op de schone theedoek leggen, strooi er weinig zout over. Breng op soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep in borden, leg in elk bord een gepocheerd ei, strooi er pecorino flakes over en croutons en munt, serveer direct.
Nagerecht: crème brûlée met Earl Grey
Kooktijd: 60 min, voorbereidingstijd: 0 min.
Nodig: keukenbrander. Verwarm de oven voor op 130 graden. Zet een ovenschaal klaar en vier ramequins. Verwarm de melk met de room, suiker en vanillesuiker, schraap het vanillestokje leeg, doe de vanille plus het vanillestokje in het melkroommengsel, zet het vuur laag, onder af en toe roeren. Voeg na een kwartier de twee theezakjes toe aan het mengsel en laat vijf minuten meetrekken. Verwijder het vanillestokje en de theezakjes.
Doe een laag lauwwarm water in de ovenschaal en zet de ingevette ramequins erin (water moet tot max. halverwege de ramequins hoogte komen). Doe de eierdooiers in een schaal, giet er langzaam onder voortdurend roeren met een garde het warme roommengsel doorheen. Giet het mengsel in de ramequins, bak ca. 45 minuten tot de brûlée nog wiebelt als je tegen de ramequins aantikt, maar niet vochtig is in het midden. Haal ze uit de ovenschaal en laat afkoelen. Vervolgens minstens 3-4 uur in de koelkast laten opstijven. Bruine suiker eroverheen strooien en branden tot de suiker bubbelt.