RECEPT crème brûlée
​
vier personen
​
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
Nagerecht
​
1 vanillestokje
boter
350 ml slagroom
150 ml melk
5 eierdooiers
50 gr. basterdsuiker
100 gr. kristalsuiker
Stukje citroenschil
Nodig:
1 keukenbrander
​
​
​
Kooktijd: 1,5 uur, voorbereidingstijd: 2,5 uur
​
Vet vier kleine schaaltjes in met boter en verwarm de oven voor op 125 graden. Doe de eierdooiers in een kom. Snijd het vanillestokje open in de lengte, schraap de vanille eruit. Doe de vanille, het vanillestokje, stukje citroenschil samen met de melk en de room in een steelpan en verwarm op een laag pitje 10 minuten. Zeef en doe in een schaal bij de eierdooiers, klop met een garde tot het mengsel indikt. Giet in de schaaltjes en verwarm drie kwartier in de oven. Daarna uit de oven halen en half uur laten afkoelen en dan nog 2,5 uur in de koelkast verder koelen. Strooi er daarna suiker overheen en brand de laag suiker met een keukenbrander.