top of page

RECEPT kaasplankje met vijf kaasjes van l'amuse

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

80 gr. lingot de cocagne

80 gr. brie de meaux

70 gr. carré du vinage

80 gr. Alp Blossom

60 gr. Sciur blu di capra

 

 

 

 

 

Kooktijd: 0 min., voorbereidingstijd: 2 min.

Snijd van elk kaasje 4 plakjes. Leg op elk bord in de volgende volgorde de kaas. Serveer met een plakje brood (geen rozijnenbrood, marmelade of anderszins, volgens kaaswinkel L'Amuse zonde).

1.  lingot de cocagne - romige rauwmelkse schapenkaas. Ook de korst is eetbaar. De kaas komt uit de Tarn regio in Frankrijk en wordt 2-4 weken gerijpt.

2.  brie de meaux - komt uit de regio Parijs en wordt gelegd op een strooien ondergrond. Romige rauwmelkse kaas met tonen van champignons, truffels en amandelen. Sind 774 al gegeten, Karel de Grote at hem graag en liet de kaas twee keer per jaar in grote hoeveelheden aanrukken op zijn kasteel in Aken. Korst is ook eetbaar.

3.  carré du vinage - rauwmelkse kaas uit de buurt van Lille. Zacht kaasje met wat pittigere nasmaak. De kaas wordt gewassen in bier. Korst is eetbaar.

4.  Alp Blossom - uit de grensregio van de Duitse & Zwitserse Alpen met een iets kruidige smaak. De kaas wordt bekleed met biologische bloemetjes, vandaar de naam.

5.  sciur blu di capra - Italiaanse blauwschimmel geitenkaas uit Piemonte. De kaas wordt bedekt met bosbessen. Dat geeft de rand de paarse kleur, die je overigens ook gewoon kunt opeten.

Let op: niet geschikt om te eten voor zwangere vrouwen vanwege de rauwmelkse kazen.

 

 

 

 

bottom of page