top of page

RECEPT pommes dauphinois, diamanthaas, madeirajus, gebakken spinazie

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Hoofdgerecht

2 st. diamanthaas,

elk 300 gr.

650 gr. aardappels,

vastkokend

Boter, 8 klontjes

Boter (invetten)

1 grote teen knoflook

400 ml. room

1 pot runderfond

2 dl. madeira

400 gr. bladspinazie

1 teen knoflook

Peper

Zout

Maldonzout

 

 

Kooktijd: 1 uur en 30 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Haal de diamanthaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden.  Was de spinazie, laat goed uitlekken. Pers een teentje knoflook uit en zet weg.

Doe de fond in een steelpan, doe de madeira erbij en laat inkoken tot 1/3. Zet weg tot serveren.

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in superdunne plakjes. Snijd de knoflookteen doormidden, wrijf met een helft de ovenschaal in. Vet de ovenschaal daarna in met boter. Doe een laagje aardappelschijfje in de schaal, bestrooi met zout en peper, herhaal tot de schijfjes op zijn. Doe de room in een kom, pers de knoflook uit boven de kom, roer om en giet over de aardappelschijfjes.  Bedek met aluminiumfolie en 1 uur laten garen. Verwijder de folie. Verhoog de temperatuur tot 225 graden. Blijf erbij en haal ze uit de oven als ze aan de bovenkant bruin en krokant worden.

Verwarm de saus. Verhit in een wok een olie voor de spinazie en tegelijkertijd boter in een koekenpan.  Bak heel kort in de wok de knoflook, voeg de spinazie toe en bak onder constant roeren. Voeg wat peper toe en weinig zout. Laat uitlekken in een zeef.  Bak op hoog vuur in de koekenpan de diamanthaas. Bestrooi met weinig zout en peper. Laat de diamanthaas 3 min. rusten afgedekt onder aluminiumfolie. Snijd in plakken.

Serveren: Leg wat plakken diamanthaas op het bord, zet er een stukje pommes dauphinois naast en wat spinazie. Lepel wat madeirasaus over de diamanthaas en bestrooi met weinig Maldonzout.

 

 

bottom of page