top of page

RECEPT doradefilet onder een aardappeldakje met citroen, tijm & een lichte salade

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

4 doradefilets,

175 gr. per stuk

1 ¼ kg aardappels,

vastkokend

1 citroen

Olijfolie, extra vergine

6 takjes verse tijm

Kropje lollo rosso sla

Minitomaatjes, klein handje

Olijven, klein handje

4 kleine takjes tijm (garnering)

Zout

Peper

Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 15 min.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in. Check de filets op evt. graatjes, verwijder deze. Schil de aardappels en schil ze in erg dunne plakjes. Was ze en dep ze droog. Doe de aardappels in een kom, pers de citroen erboven uit (bewaar een klein beetje voor de sla), een flinke scheut olijfolie en ris de tijm erboven. Voeg zout en peper toe en roer om.  Doe de filets in een ovenschaal, bestrooi ze met een beetje zout en peper. Doe een paar plakjes onder de dorade. Bedek de hele bovenkant met aardappelplakjes, dakpansgewijs. Bak in een half uurtje goudbruin in de oven. Snijd de tomaatjes en olijven in helften, bestrooi met peper. Was de slablaadjes, schud goed uit. Doe er citroensap over en olijfolie. Serveren: leg op elk bord een doradefilet met aardappelplakjes, leg er een takje tijm op. Serveer met salade.

 

 

bottom of page