top of page

RECEPT Earl Grey crème brûlée

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

2 Earl Grey

theezakjes

1 vanillestokje

110 gr. kristalsuiker

1 zakje vanillesuiker

50 gr. bruine basterdsuiker

250 ml. room

250 ml. halfvolle

melk

5 eierdooiers

 

Kooktijd: 1 uur, voorbereidingstijd: -

Nodig: keukenbrander. Verwarm de oven voor op 130 graden. Zet een ovenschaal klaar en vier ramequins. Verwarm de melk met de room, suiker en vanillesuiker, schraap het vanillestokje leeg, doe de vanille plus het vanillestokje in het melkroommengsel, zet het vuur daarna laag, roer af en toe door. Voeg na een kwartier de twee theezakjes toe aan het mengsel en laat vijf minuten meetrekken. Verwijder het vanillestokje en de theezakjes.

Doe een laag lauwwarm water in de ovenschaal en zet de ingevette ramequins erin (water moet tot max. halverwege de ramequins hoogte komen). Doe de eierdooiers in een schaal, giet er langzaam onder voortdurend roeren met een garde het warme roommengsel in. Giet het mengsel in de ramequins, bak ca. 45 minuten tot de brûlée nog wiebelt als je tegen de ramequins aantikt, maar niet vochtig is in het midden. Haal ze uit de ovenschaal en laat afkoelen. Vervolgens minstens 3-4 uur in de koelkast laten opstijven. Bruine suiker eroverheen strooien en branden tot de suiker bubbelt.

 

 

 

 

bottom of page