top of page

RECEPT entrecote bearnaisesaus, frites, gegrilde little gem sla

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

4 entrecotes

Zout

Peper

Diepvriesfrites

3 liter frituurolie

1 sjalot, gesnipperd

100 ml. witte wijn

15 takjes dragon, helft voor gastrique, andere

helft voor saus

Halve el. kervel (diepvries)

1/4 el. peperkorrels

80 ml. wijnazijn

3 eierdooiers

1/2 el citroensap

Heel klein snufje cayennepeper

180 gr. boter, geklaard

4 stronkjes little gem sla

Azijn

Olijfolie

Zout

Peper

Kooktijd: 1 uur en een kwartier, voorbereidingstijd: 5 min.

Haal de entrecotes uit de koeling. Laat ze op kamertemperatuur komen.  Zet een pan met een laag water op, waarin een vuurvaste kom kan hangen, die het water niet raakt. Maak de gastrique door de sjalot aan te fruiten in de boter, voeg de wijn, wijnazijn, peperkorrels en helft van de dragon samen toe. Kook het 10 minuten. Zeef het door een bolzeef boven een andere pan. Druk het vocht uit de sjalot met de bolle kant van een soeplepel. Klop de eidooiers in de vuurvaste kom die je in de pan boven het water hangt.  Als ze beginnen in te dikken, klop dan met de garde eerst 1 el. gastrique erdoorheen en daarna de rest van de van de gastrique (4 el.). Vries de rest van de gastrique in. Haal de pan van het vuur. Klop eerst in een klein straaltje, dan in een grotere straal de geklaarde boter erdoorheen. Voeg de citroensap eraan toe, de andere helft van de dragon, de kervel en een heel klein snufje cayennepeper. Proef en breng op smaak met een beetje zout.

Verhit de frituurolie in een frituurpan en bak de frites volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit ondertussen een grillpan. Snijd de little gem kropjes in de lengte doormidden. Bestrijk met olijfolie en gril ze kort op de snijkant.

Verhit boter in de pan met wat olie. Bestrooi de entrecotes met zout en peper. Bak ze op hoog vuur kort aan beide kanten (rare of rare/medium).

Serveren: leg op elk bord een entrecote. Doe er wat saus op en serveer met frites en 2 gegrilde stukken little gem sla per bord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page