top of page

RECEPT Flammkuchen met gekaramelliseerde vijgen en mozzarella

​

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

​

Ingrediënten

​

4 vijgen

4 el honing

1 el bruine basterdsuiker

1 el balsamico azijn

1 mozzarella

400 gr bloem

1 rode ui, in ringen gesneden

4 el olijfolie, vergine

7 gr gistpoeder

Snufje suiker

Flinke snuf zout

1/3 rode peper, fijn gesneden

240 ml lauwwarm water

100 gr magere kwark

75 ml room

Nootmuskaat

Zout

Peper

​

 

​

​

​

​

Hoofdgerechtflammkuchen met gekaramelliseerde vijgen en mozzarella

​

Kooktijd: 35 minuten, voorbereidingstijd: 1 uur

​

Doe een beetje olie in een koekenpan. Snijd de vijgen in kwarten, doe de helft van de honing met de balsamico azijn en bruine suiker in een kommetje, roer om. Bestrijk de kwarten ermee, laat ze langzaam karamelliseren in de koekenpan. Haal het bakblik uit de oven en bekleed het met bakpapier. Zeef eerst de bloem, doe daarbij een flinke snuf zout en een halve tl. suiker. Mix het even om, doe dan de olie erbij, gist en water. Blijf kneden tot je een soepele bal deeg overhoudt. Doe het deeg in een kom, doe er een vochtige, schone theedoek over en laat afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Na het rijzen nog een keer het deeg doorkneden, en uitrollen met een deegroller op een bebloemd aanrecht. Meng de room met de kwark en voeg heel weinig nootmuskaat toe, zout en versgemalen peper, roer om. Doe het deeg op het bakblik (afhankelijk van de dikte van je deeg moet je evt. het deeg in 2-en verdelen, je kunt eventueel een rek uit de oven gebruiken i.p,v. een bakblik als je niet 2 bakblikken hebt). Bestrooi met het room/kwarkmengsel, bestrooi met uienringen, rode peper, de vijgen, de mozzarella die je in stukje erboven scheurt, doe er de rest van de honing overheen. Bestrooi met wat versgemalen peper.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bakken in circa 14-16 minuten. 

​

​

 

 

 

​

​

​

bottom of page