top of page

RECEPT garnalenkroketjes

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

1/2 bos platte peterselie

1/2 bos bieslook

125 gr. boter

100 gr. bloem

100 ml droge witte wijn

400 ml visfond

2 blaadjes gelatine

2 sjalotjes, gesnipperd

250 gr. Hollandse garnalen

4 eiwitten

bloem

Panko

3 l frituurolie (frituurpan)

of 1,5 liter (wok)

zout

peper

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 6 uur

 

Doe de gelatineblaadjes in een bak met koud water. Snijd de peterselie en bieslook fijn. Fruit de sjalotjes in de boter. Voeg de bloem toe (in 1 keer), blijf roeren met een garde tot er een bal met deeg ontstaat, die loslaat van de bodem. Roer totdat de bloem gaar is. Voeg de witte wijn en visfond toe en de geweekte gelatine. Blijf roeren tot de saus glad is. Als laatste de peterselie, bieslook en garnalen, 1 minuut laten pruttelen en doorroeren.  Proef en breng op smaak met zout en peper. Zet een platte bak klaar, vet in. Schenk de ragout uit over de bak. Laat bij voorkeur een nacht opstijven (6 uur minimaal). Zet een diep bord met bloem klaar, een met eiwit en een met Panko. Snijd in kleine rechthoekjes. Rol de rechthoekjes tot kroketjes. Haal eerst door het eiwit, dan door de bloem, dan weer door het eiwit en dan door de Panko. Verhit de olie tot 180 graden en bak tot ze goudbruin zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page