top of page

RECEPT gegratineerde uiensoep

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

zes grote uien

2 l vlees- of groentebouillon

half glas cognac

2 teentjes knoflook

2 el bloem

handje geraspte Goudse kaas

handje Gruyère kaas, geraspt

zout

versgemalen zwarte peper

1 stokbrood

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 0 min.

 Snijd de uien in ringen en pers de teentjes knoflook uit. Fruit de uien met de knoflook zachtjes in boter tot ze karamelliseren. Blus met een half glas cognac. Bestrooi met 2 el bloem. Roer om en voeg 2 l groente- of vleesbouillon toe. Proef en breng op smaak met weinig zout en versgemalen zwarte peper. Laat een tijdje trekken, Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.

Rasp Goudse kaas en Gruyère. Snijd voor elke soepkom 1-2 plakjes stokbrood. Verdeel de soep over 4 soepkommen. Leg op elke kom 1-2 plakjes stokbrood. Verdeel er de kaas over. Zet de kommen in de oven ca. 2 min. op grill stand tot de kaas bruint en serveer direct

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page