RECEPT gegratineerde uiensoep
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
zes grote uien
2 l vlees- of groentebouillon
half glas cognac
2 teentjes knoflook
2 el bloem
handje geraspte Goudse kaas
handje Gruyère kaas, geraspt
zout
versgemalen zwarte peper
1 stokbrood
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 0 min.
​
​
Snijd de uien in ringen en pers de teentjes knoflook uit. Fruit de uien met de knoflook zachtjes in boter tot ze karamelliseren. Blus met een half glas cognac. Bestrooi met 2 el bloem. Roer om en voeg 2 l groente- of vleesbouillon toe. Proef en breng op smaak met weinig zout en versgemalen zwarte peper. Laat een tijdje trekken, Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
Rasp Goudse kaas en Gruyère. Snijd voor elke soepkom 1-2 plakjes stokbrood. Verdeel de soep over 4 soepkommen. Leg op elke kom 1-2 plakjes stokbrood. Verdeel er de kaas over. Zet de kommen in de oven ca. 2 min. op grill stand tot de kaas bruint en serveer direct
​
​​
​