
RECEPT gebakken & gegrilde ananas, munt, yoghurtknetterijs
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
Nagerecht
​
1 ready to eat ananas
8 takjes munt, munt fijngesneden
450 ml Griekse yoghurt
1 ruime el honing
250 ml room
120 gram basterdsuiker
20 gr vanillesuiker
20 gr knettersuiker
Boter
Olie
Kristalsuiker
Citroensap van ¼ citroen
4 blaadjes munt (garnering)
​
​
​
​
​
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 15 uur
​
Nodig: keukenmachine met ijsmaker. Zet de ijsmakerbak voor de keukenmachine minstens 15 uur in de vriezer. Haal het eruit, doe alle ingrediënten in de bak. Zet de bak in de keukenmachine. Laat de ingrediënten in de bak 20 minuten mixen. Serveer direct of zet tot uitserveren in de vriezer.
Maak de ananas schoon. Snijd de ananas in plakken. Verdeel in 2 stapels. Bak de helft in boter, bestrooi met suiker, laat bruinen en bak op de andere kant, herhaal. Gril de andere helft. Verhit een grilpan, doe er wat olie in, gril de plakken ananas, druppel er wat citroensap over.
Serveren: snijd de plakken in helften. Doe op elk bord in het midden een bolletje ijs, daaromheen een aantal plakjes gegrilde ananas en gebakken ananas. Garneer met de munt en serveer.
​
​
​