top of page

RECEPT gebakken & gegrilde ananas, munt, yoghurtknetterijs

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Nagerecht

1 ready to eat ananas

8 takjes munt, munt fijngesneden

450 ml Griekse yoghurt

1 ruime el honing

250 ml room

120 gram basterdsuiker

20 gr vanillesuiker

20 gr knettersuiker

Boter

Olie

Kristalsuiker

Citroensap van ¼ citroen

4 blaadjes munt (garnering)

 

 

​ 

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 15 uur

Nodig: keukenmachine met ijsmaker. Zet de ijsmakerbak voor de keukenmachine minstens 15 uur in de vriezer. Haal het eruit, doe alle ingrediënten in de bak. Zet de bak in de keukenmachine. Laat de ingrediënten in de bak 20 minuten mixen. Serveer direct of zet tot uitserveren in de vriezer. 

Maak de ananas schoon. Snijd de ananas in plakken. Verdeel in 2 stapels. Bak de helft in boter, bestrooi met suiker, laat bruinen en bak op de andere kant, herhaal. Gril de andere helft. Verhit een grilpan, doe er wat olie in, gril de plakken ananas, druppel er wat citroensap over.

Serveren: snijd de plakken in helften. Doe op elk bord in het midden een bolletje ijs, daaromheen een aantal plakjes gegrilde ananas en gebakken ananas. Garneer met de munt en serveer.

 

 

bottom of page