top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

​

Ingrediënten​

​

25 gr. suiker

75 ml.  zoete witte wijn

1 bloedsinaasappel

Neutrale olie

Jus d’orange – 1 glas

½ kop suiker

​

​

​

​

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 0 min.

​

Zet de grillpan op het vuur. Schil intussen de bloedsinaasappel in 4 plakken over de hele breedte van de sinaasappel. Bestrijk de plakken met wat olie en gril ze kort. Zet weg tot uitserveren. Verwarm de jus d’orange met de suiker, totdat de suiker is opgelost. Kook deze langzaam in totdat de jus d’orange stroperig wordt.

Verwarm intussen een pan met water tot het water heet is, maar niet kookt, waarop een metalen kom past.  Zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Klop de eidooiers op met de suiker en stop niet met kloppen, net zoals bij een hollandaise saus tot de eidooiers schuimig worden en indikken. Voeg in een klein straaltje de wijn toe en blijf kloppen, totdat de sabayon eerst schuimig wordt en daarna steeds dikker.

Serveren: doe wat sabayon op elk bord, leg er in het midden een plak bloedsinaasappel in en lepel er wat sinaasappelstroop omheen.

​

​

bottom of page