RECEPT geroosterde panettone, gepocheerde vijg, stoofpeer, vanille room en stoofperensaus
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
4 plakken panettone
boter
vanillestokje
witte basterdsuiker naar smaak voor de room
slagroom beker 200 ml
4 traditioneel bereide stoofperen in ruim kookvocht (kaneel, rode wijn, suiker, vanille en citroenschil)
4 vijgen
poedersuiker
maizena
olijfolie
​
optie; bolletje vanille ijs
​
​
​
​
​
Kooktijd: 15 min., voorbereidingstijd: 0 min.
​
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt een flinke klont boter in een steelpan. Verwarm de stoofperen zachtjes, doe de helft van het kookvocht in een andere steelpan. Pocheer daarin de in helften gesneden vijgen, kook 6-7 min. Draai het gas uit. Check of ze gaar zijn. Beboter een ovenschaal, leg de plakken panettone erin. Bestrijk de panettone lichtjes met de gesmolten boter. Klop ondertussen de room stijf met basterdsuiker en klop er het uit het vanillestokje geschraapte vanille doorheen.
​
Zet de grill aan in de oven. Zet er de panettone onder. Blijf erbij tot er totdat ze krokant worden en gebruind in ca. 2 minuten, controleer regelmatig tussendoor. Zet weg. Haal de stoofperen uit het kookvocht, bindt het met de maizena volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg een klein scheutje olijfolie door de saus met een garde, hierdoor gaat de saus glanzen.
​
Serveer op elk bord een plak geroosterde panettone, bestrooi met poedersuiker door een zeefje, quenelle van de vanilleroom, een stoofpeertje en 2 halve vijgen (evt. ook een bolltetje ijs). Lepel er de stoofperensaus overheen.
​
​
​
​
​