top of page

RECEPT TWEEGANGEN MENU

VIER PERSONEN

Parmezaan bakje, kruidensla, gepocheerd ei|
gegrilde zeewolf, Noilly Prat jus, peultjes

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

120 gr. Parmezaan,

geraspt

Verse groene kruiden

80 gr. (dragon,

peterselie, bieslook,

enz.)

4 eieren

Azijn

Zout

Peper

Olijfolie, extravergine

Ingrediënten

Hoofdgerecht

Noilly Prat jus

Visfond, 1 pot

Scheutje Nouily Prat

Scheutje room

300 gr. peultjes,

gewassen

200 gr. wortelbolletjes

1,5  liter groente-

bouillon

Zeewolffilet, 4 moten

van ca. 175 gr.,

met vel aan 1 zijde

Zout

Peper

Olijfolie, vergine

 

 

 

 

 

 

Voorgerecht: Parmezaan bakje, kruidensla, gepocheerd ei

Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: 0 min.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bakblik eruit en bedek met bakpapier. Meng en was de kruiden, laat ze uitlekken, snijd ze wat kleiner en laat uitlekken op een schone theedoek. Breng in een pan ruim water aan de kook met een scheutje azijn. Draai het vuur laag.   Zet een kommetje klaar en een schone theedoek, leg een schuimspaan klaar. Breek in het kommetje steeds een ei, maak een ‘draaikolk’ in het water, voordat je het ei een voor een voorzichtig in de pan giet. Laat 3 minuten pocheren, schep eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op de theedoek.

Gooi het kookwater nog niet weg. Doe vier hoopjes Parmezaan op de bakplaat, spreid uit in een cirkelvorm. Laat voldoende afstand tussen de vier cirkels. Bak in ca 5-6 minuten tot de Parmezaan heel lichtbruin wordt en nog buigbaar is. Zet een glas met een dikke bodem klaar (bistro glas bijvoorbeeld) en een servet. Haal direct als de Parmezaan uit de oven is, een cirkel los met een mes. Leg over een glas en druk aan met het servet over het glas, zodat een bakje ontstaat. Laat de bakjes opdrogen. Maak een prop keukenpapier. Dep voorzichtig vet van de bakjes en zet elk bakje op een bord. Pak een kom, doe de kruiden erin, doe er wat olijfolie over, wat azijn en een beetje peper en hussel om. Doe de gepocheerde eieren nog een 20 seconden in de het kokende water. Haal ze eruit met een schuimspaan, goed laten uitlekken.

Serveren: verdeel de kruidensalade over de bakjes. Doe er een gepocheerd ei op en serveer direct.

 

 

Hoofgerecht: gegrilde zeewolf, Noilly Prat jus, peultjes

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Breng de bouillon aan de kook. Doe de wortelbolletjes erin, laat ze 15 minuten koken en doe de laatste minuten de peultjes erin meekoken. Laat de visfond inkoken tot de helft. Doe er een scheutje Noilly Prat bij en kook nog even. Doe er een scheutje room bij.  Proef en breng op smaak met heel weinig versgemalen peper en eventueel wat zout. Verwarm een grillpan. Bestrijk de moten met wat olie, doe er zout en peper op en gril aan beide kanten in de grillpan.  Giet de groenten af.

Serveren: leg wat peultjes op een bord. Leg er een moot vis op en een aantal wortelbolletjes naast.  Lepel er wat saus omheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page