top of page

RECEPT Parmezaan bakje, kruidensla, gepocheerd ei

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

120 gr. Parmezaan, geraspt

Verse groene kruiden

80 gr. (dragon,

peterselie, bieslook, enz.)

4 eieren

Azijn

Zout

Peper

Olijfolie, extravergine

 

 

 

Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: 0 min.

 

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bakblik eruit en bedek met bakpapier. Meng en was de kruiden, laat ze uitlekken, snijd ze wat kleiner en laat uitlekken op een schone theedoek. Breng in een pan ruim water aan de kook met een scheutje azijn. Draai het vuur laag.   Zet een kommetje klaar en een schone theedoek, leg een schuimspaan klaar. Breek in het kommetje steeds een ei, maak een ‘draaikolk’ in het water, voordat je het ei een voor een voorzichtig in de pan giet. Laat 3 minuten pocheren, schep eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op de theedoek.

Gooi het kookwater nog niet weg. Doe vier hoopjes Parmezaan op de bakplaat, spreid uit in een cirkelvorm. Laat voldoende afstand tussen de vier cirkels. Bak in ca 5-6 minuten tot de Parmezaan heel lichtbruin wordt en nog buigbaar is. Zet een glas met een dikke bodem klaar (bistro glas bijvoorbeeld) en een servet. Haal direct als de Parmezaan uit de oven is, een cirkel los met een mes. Leg over een glas en druk aan met het servet over het glas, zodat een bakje ontstaat. Laat de bakjes opdrogen. Maak een prop keukenpapier. Dep voorzichtig vet van de bakjes en zet elk bakje op een bord. Pak een kom, doe de kruiden erin, doe er wat olijfolie over, wat azijn en een beetje peper en hussel om. Doe de gepocheerde eieren nog een 20 seconden in de het kokende water. Haal ze eruit met een schuimspaan, goed laten uitlekken.

Serveren: verdeel de kruidensalade over de bakjes. Doe er een gepocheerd ei op en serveer direct.

 

 

 

 

 

 

bottom of page