top of page

RECEPT gerookte eendenborst carpaccio met truffelmayonaise en paddestoelen

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

200 gr. plakjes gerookte

eendenborst, heel dun gesneden

truffelolie

2 eidooiers

2 tl mosterd

2 el azijn

1 bak paddestoelen (bijv.

Shitake of

Kastanjechampignons (gesneden

in kwarten en

schoongeveegd

met een borsteltje)

Eventueel wat versgeschaafde

Truffel (diepvries, groothandel)

of wat truffeltapenade

Boter

Garnering:

Rucola, gewassen, 50 gr.

Zout

Zwarte peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 15 min, voorbereidingstijd: 2 min.

 

Nodig: staafmixer, spuitzak

Maak de truffelmayonaise door de eidooiers, met wat zout, azijn en mosterd met de staafmixer op te draaien tot de eidooiers beginnen in te dikken. Dan de truffelolie erdoorheen druppelen terwijl je blijft mengen met de staafmixer, dan een klein straaltje olie erdoorheen mixen, dan een grotere straal olie tot je een lichtlopende mayonaise overhoudt (moet dunner zijn dan mayonaise in een pot). Op smaak brengen met zout en versgemalen zwarte peper. Doe de truffelmayonaise in een spuitzak en leg weg in de koelkast tot uitserveren. Bak de paddestoelen in weinig boter op hoog vuur kort, bestrooi met wat zout en versgemalen peper

 

 

 

 

 

bottom of page