
RECEPT gerookte eendenborst carpaccio met truffelmayonaise en paddestoelen
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
200 gr. plakjes gerookte
eendenborst, heel dun gesneden
truffelolie
2 eidooiers
2 tl mosterd
2 el azijn
1 bak paddestoelen (bijv.
Shitake of
Kastanjechampignons (gesneden
in kwarten en
schoongeveegd
met een borsteltje)
Eventueel wat versgeschaafde
Truffel (diepvries, groothandel)
of wat truffeltapenade
Boter
Garnering:
Rucola, gewassen, 50 gr.
Zout
Zwarte peper
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 15 min, voorbereidingstijd: 2 min.
​
Nodig: staafmixer, spuitzak
​
Maak de truffelmayonaise door de eidooiers, met wat zout, azijn en mosterd met de staafmixer op te draaien tot de eidooiers beginnen in te dikken. Dan de truffelolie erdoorheen druppelen terwijl je blijft mengen met de staafmixer, dan een klein straaltje olie erdoorheen mixen, dan een grotere straal olie tot je een lichtlopende mayonaise overhoudt (moet dunner zijn dan mayonaise in een pot). Op smaak brengen met zout en versgemalen zwarte peper. Doe de truffelmayonaise in een spuitzak en leg weg in de koelkast tot uitserveren. Bak de paddestoelen in weinig boter op hoog vuur kort, bestrooi met wat zout en versgemalen peper
​
​
​
​
​
​