top of page

RECEPT gnocchi met mascarpone

& truffel

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

8 langoustines

Netje vongole

4 teentjes knoflook

Witte wijn – half glas

Halve bos peterselie

Vergine olijfolie

500 gr. garnalenkoppen

2 el. tomatenpuree

250 ml. water

Snufje cayennepeper

40 cl. cognac of kookbrandy

100 ml. room

1 ui

1 prei

1 stengel bleekselderij

1 stokbrood

Zout

Zwarte peper

 

 

 

Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Zet 2 pannen op. Een grote pan met water op, doe er wat zout in en 1 kleinere met water en zout voor de aardappels. Was de aardappels grondig en kook ze tot ze gaar zijn in de kleinere pan. Laat ze een beetje afkoelen tot je ze kunt vastpakken, zonder je handen te branden. Pel de schil eraf. Stamp ze fijn met een stamper, doe de bloem, zout en peper erbij en proef, doe er zonodig wat extra zout bij. Kneed het tot een homogene massa.

Bebloem het aanrecht of een grote snijplank. Rol er vervolgens dunne rolletjes van met een diameter van 2-3 cm. Snijd er kleine stukjes af, zodat je gnocchi heb. Zet er met een vork ribbels in, dan blijft de saus beter plakken.

Rasp de Parmezaanse kaas (naar smaak om de gnocchi mee te bestrooien als ze klaar zijn).

Verwarm in een sauspannetje de mascarpone met de room, roer er de truffeltapenade doorheen. Proef,  bestrooi met zout en peper naar smaak.

Kook de gnocchi in de grote pan. Ze zijn klaar als ze naar boven drijven. Doe de gnocchi in koekenpan, doe de saus erbij.

Serveren: serveer de gnocchi in een diep bord. Bestrooi met Parmezaanse kaas en wat versgemalen peper.

bottom of page