top of page

RECEPT hertencarpaccio, framboosdressing, gefrituurde pastinaak, gerookte biet

 

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

240 gr hertenvlees (bv. lende of haas)

Half bakje verse frambozen

Neutrale olie

Witte wijn azijn

½ tl. mosterd

Snufje suiker

1 grote biet

Zout

Peper

1 pastinaak

 

Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: half uur

 

Nodig: rookoven.  Schil en was de pastinaak. Snijd er met een kaasschaaf flinters van. Snijd ze julienne in dunne reepjes.

Doe het hertenvlees tussen 2 plasticfolie lagen, sla het platter met een pan. Rol het vervolgens strak op tot een rol. Doe een half uur in de vriezer. Snijd er vervolgens hele dunne plakjes van.  Verhit een laag olie in een wok. Bak de pastinaak erin tot ze bruinen. Haal uit de olie met een schuimspaan en leg op keukenpapier om uit te lekken. Bestrooi met een beetje zout.

Kook de biet 15 minuten in gezouten water. Dep droog en doe de biet vervolgens 10 minuten in een rookoven. Schil de biet. Snijd in kleine brunoise (blokjes). Meng wat azijn, olie en mosterd, prak de frambozen erg fijn en roer door de biet.

Serveren: leg de carpaccio dakpansgewijs op een bord. Bestrooi met zout en wat peper. Doe wat gerookte biet in het midden van het bord. Leg er wat gefrituurde pastinaak op en serveer direct.

 

 

 

 

bottom of page