top of page

RECEPT hollandaise saus

met miso, citroen & bieslook

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

1/3 tl citroensap

¾ eetlepel bruine miso

1 laurierblaadje

1 sjalot, gesnipperd

4 jeneverbessen

2 el. witte wijn azijn

4 el. droge witte wijn

Sap van ¼ citroen

Bieslook, 12 sprietjes, erg

fijngesneden

250 gr. boter (geklaard)

3 eierdooiers

Paar sprietjes bieslook (garnering)

Peper

Zout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 15 min., voorbereidingstijd: 2 min.

Maak ondertussen een gastrique (vocht voor de hollandaisesaus), door in een steelpan een sjalot te fruiten, voeg daarna de wijn, wijnazijn, jeneverbessen, laurierblad en sap van citroen toe. Kook in tot de helft. Zeef het boven een andere steelpan. Laat iets afkoelen. Klop in de vuurvaste kom boven de pan met water de eidooiers eerst schuimig met de gastrique. Zorg dat de kom het water niet kan raken (au bain-marie bereiding). Blijf kloppen (Hollandaise saus=niet stoppen met kloppen!), tot het wat indikt. Dan de boter er eerst indruppelen, tot het wat verder indikt, dan in een straaltje erbij. Blijven kloppen. Als de saus goed is ingedikt, de miso erdoorheen kloppen met de bieslooksprietjes. Breng op smaak met zout en heel weinig peper. Serveer direct (je kunt de saus niet weer opnieuw opwarmen).

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page