top of page

RECEPT geconfijt kakifruit, taartje van yuzu parfait & citroengel

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

100 gr. suiker

100 gr. water

50 gr. extra suiker

25 gr. extra suiker

Taartje van yuzu

Citroenrasp van 1 citroen

1 eiwit
110 g suiker
16 druppels geconcentreerd yuzusap

250 g mascarpone
75 ml slagroom

2 blaadjes gelatine

Citroengel

Citroensap van 1 citroen,

Gezeefd

50 gr. suiker

1 blaadje gelatine

Laag van biscuitcake

3 eieren·

90 gr. suiker

10 gr. vanillesuiker

2 el. melk

Snufje zout

Klein beetje citroen rasp

100 gr gezeefde bloem

Nodig: 4 steekringen

Kooktijd: 1 uur, voorbereidingstijd: 4,5 uur

Zet voor het kakifruit een pannetje op met suiker en water.  Laat de suiker oplossen. Snijd het kakifruit in plakjes. Leg de plakjes in de suikersiroop. Kook ze even. Doe de deksel op de pan en laat afkoelen. Haal het fruit eruit. Voeg 50 gr. suiker toe, zet het vuur weer aan, los de suiker op. Doe de deksel weer op de pan. Zet het vuur uit. Laat afkoelen. Voeg 25 gr. suiker toe, zet het vuur weer aan, los de suiker op. Doe de deksel weer op de pan en zet het vuur uit. Schep de plakjes uit de pan en laat ze drogen op een bakpapiertje.

Verwarm de oven voor op 220 graden.  Zet een bakblik klaar, bekleed het met bakpapier, vet het papier in.  Zet een pan met een laag water op het vuur, zet het vuur laag en zet daarop een vuurvaste kom die het water niet raakt. Zet een mixer klaar. Sla de eieren luchtig met de suiker, zout, vanillesuiker, melk en de citroenrasp met een mixer. Zet een onderzetter klaar. Voel of het mengsel handwarm is. Dan kun je de kom van de pan halen, op de onderzetter zetten en verder kloppen totdat het mengsel afkoelt. Pak een spatel en roer er voorzichtig de bloem doorheen.  Strijk het biscuitdeeg uit over het bakblik. Bak 5-7 minuten. Steek 8 rondjes uit het biscuitdeeg met een steekring en leg de rondjes biscuit op een rek. Zet 2 kommetjes met koud water klaar. Doe in de ene 1 blaadje gelatine (voor de gel) en in de andere 2 blaadjes gelatine (voor de mousse).

Smelt de suiker met het yuzusap met 6 eetlepels water in een pannetje op laag vuur. Als de suiker is opgelost,  dan de gelatine toevoegen (2 blaadjes) en roeren tot deze is opgelost. Daarna laten afkoelen totdat het op kamertemperatuur is.  Klop de slagroom tot yoghurtdikte met de suiker met de mascarpone en citroenrasp. Klop in een vetvrije kom 1 eiwit stijf met een snufje zout. Vouw het eiwit voorzichtig door het mascarpone mengsel.

Zet een platte schaal klaar. Zet er de vier steekringen op. Doe in elke steekring een rondje biscuitcake. Doe er een laagje mousse op, nog een rondje biscuitcake en nog een laagje mousse. Laat een klein randje over (3 mm hoog).

Zet in de koelkast en laat minimaal 3,5 uur opstijven. Verwarm in een ander pannetje het citroensap, met de suiker en voeg de gelatine toe zodra het  heet is (ongeveer 80 graden). Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Giet de citroengel op de mousse en laat nog minstens 45 minuten opstijven.

bottom of page