top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

RECEPT koffie- en kardemommousse met mascarpone

vier personen

Ingrediënten

 

2 espresso kopjes erg sterke espresso

5 kardemompeulen

150 ml room

2 eiwitten

200 gr. mascarpone

150 gr basterdsuiker

4 blaadjes gelatine

50 gr. pure chocolade, geschaafd

Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: 2 uur

Sla 2 eiwitten stijf met een mixer.  Zodra je de espresso hebt gezet, direct in een steelpan doen, de kardemom direct erbij doen op een sudderplaatje, zodat de espresso warm blijft. Zet een bakje koud water klaar. Leg er de blaadjes gelatine een paar minuten in. Klop ondertussen de room en suiker tot yoghurtdikte met een mixer.   Doe de gelatine bij de espresso en laat deze al roerend oplossen.  Zeef de espresso en laat de espresso afkoelen. Roer de mascarpone voorzichtig door de slagroom met een garde.  Zodra de koffie lauw is, het mascarpone/room mengsel er doorheen spatelen. Als laatste de eiwitten erdoorheen vouwen.

Doe de mousse in lage bakjes en dek af met folie. Zet weg in de koeling, tenminste 2 uur.

Serveren:  zet elk bakje op een bord. Strooi wat chocoladeflinters op elk bakje. Serveer er een kopje espresso bij.

 

 

bottom of page