top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

 

Ingrediënten

400 gr. linguine all’uovo

Kappertjes (1 klein potje), uitgelekt en

en drooggedept

1 grote citroen, schoongeborsteld

1 blikje ansjovis (ca. 10-12 stuks)

4 eetlepels fijngehakte platte peterselie

Olijfolie extra vergine

1 teen knoflook

Cayennepeper

Zonnebloemolie

Zwarte peper

Zout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 4 min.

Breng in een grote pan een flinke hoeveelheid water aan de kook, zout het water. Doe wat zonnebloemolie in een koekenpan. Leg een paar velletjes keukenpapier op een bord klaar. Frituur de kappertjes kort in de olie. Haal ze uit de olie met een schuimspaan en laat uitlekken op het keukenpapier. Kook de linguine gaar. Pers de citroen uit. Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan, fruit hierin kort de knoflook (niet donker laten worden), doe hierin de ansjovis, laat langzaam oplossen in de olie op een laag pitje, roer de citroenrasp erdoorheen een snufje cayennepeper, het citroensap, bestrooi met heel weinig versgemalen peper, zet het vuur hoog totdat 1/3  van het vocht is verdampt. Giet de linguine af. Meng met het ansjovis citroenmengsel en peterselie. Serveer in diepe borden en bestrooi met de gefrituurde kappertjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RECEPT zilte linguine met citroen, ansjovis, peterselie en gefrituurde kappertjes

vier personen

bottom of page