top of page

RECEPT kokoscrumble, mango sorbet, limoenroom

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

1 rijpe mango

Rasp van een halve limoen

Sap van 1 limoen

100 gr. suiker

3 el water

Bloem 40 g

suiker 60 g

Boter 50 g

Geraspte kokos 40 g

Limoenroom

Sap van ½ limoen

Klopfix

1 beker slagroom

Rasp van een halve limoen

60 gr. witte basterdsuiker

Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 15 uur

 

 

Zet de vriesmengkom van de keukenmachine minstens 15 uur in de vriezer.Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal het bakblik eruit en bekleed met bakpapier. Zet een steelpan op het vuur met de suiker en het water, verwarm langzaam totdat de suiker is gesmolten. Snijd de mango in stukjes doe samen met het limoensap in een mengbeker, pureer met een staafmixer. Haal de vriesmengkom uit de vriezer. Giet de gepureerde mango samen met de suikersiroop erin, laat 15 minuten draaien, voeg de limoenrasp toe en zet in de vriezer.  Als je geen keukenmachine met vriesmengkom hebt, het mengsel in een bak doen, in de vriezer zetten en elk uur met een vork losroeren. Laat 2-4 uur in de vriezer staan. Maak de kokoscrumble door de bloem, suiker, geraspte kokos te mengen. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maak er crumble van door het mengsel met je vingers te kneden, tot er klontjes ontstaan. Spreid ze op een bakblik en bak in 15-20 minuten. Doe de slagroom met de suiker in een kom, voeg de Klopfix toe en klop de room stijf, roer de limoenrasp erdoorheen.

Serveren: doe een bolletje mango sorbetijs in bistroglas. Doe er wat limoenroom op en bestrooi met de kokoscrumble.

bottom of page