
RECEPT kokoscrumble, mango sorbet, limoenroom
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
​
Ingrediënten
​
1 rijpe mango
Rasp van een halve limoen
Sap van 1 limoen
100 gr. suiker
3 el water
Bloem 40 g
suiker 60 g
Boter 50 g
Geraspte kokos 40 g
Limoenroom
Sap van ½ limoen
Klopfix
1 beker slagroom
Rasp van een halve limoen
60 gr. witte basterdsuiker
​
​
​
​
Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 15 uur
​
Zet de vriesmengkom van de keukenmachine minstens 15 uur in de vriezer.Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal het bakblik eruit en bekleed met bakpapier. Zet een steelpan op het vuur met de suiker en het water, verwarm langzaam totdat de suiker is gesmolten. Snijd de mango in stukjes doe samen met het limoensap in een mengbeker, pureer met een staafmixer. Haal de vriesmengkom uit de vriezer. Giet de gepureerde mango samen met de suikersiroop erin, laat 15 minuten draaien, voeg de limoenrasp toe en zet in de vriezer. Als je geen keukenmachine met vriesmengkom hebt, het mengsel in een bak doen, in de vriezer zetten en elk uur met een vork losroeren. Laat 2-4 uur in de vriezer staan. Maak de kokoscrumble door de bloem, suiker, geraspte kokos te mengen. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maak er crumble van door het mengsel met je vingers te kneden, tot er klontjes ontstaan. Spreid ze op een bakblik en bak in 15-20 minuten. Doe de slagroom met de suiker in een kom, voeg de Klopfix toe en klop de room stijf, roer de limoenrasp erdoorheen.
Serveren: doe een bolletje mango sorbetijs in bistroglas. Doe er wat limoenroom op en bestrooi met de kokoscrumble.