top of page

RECEPT TWEEGANGEN MENU

VIER PERSONEN

Doperwtencrème met dragon, gepocheerd ei, zuurdesemtoast| Tagliatelle met Geschnetzeltes

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

​

 

450 gr. diepvriesdoperwten

Half bosje dragon

Roomboter 75 gr.

4 eieren

Zout

Zwarte peper

Azijn

Stuk oud

Zuurdesembrood

Olijfolie, extra vergine

8 dragonblaadjes (garnering)

 

​

 

​

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht

​

400 gr. eiertagliatelle

800 gr. kalfsschnitzels,

ongepaneerd, in 1 cm

brede repen gesneden

6 takjes bladpeterselie,

fijngehakt

200 gr. champignons,

in plakjes gesneden

3 sjalotten,  gesnipperd

250 ml slagroom

1 el maïzena

1,5  el bloem

1,5 dl witte droge wijn

1 dl (vlees)bouillon

Boter

​

​

 

 

 

​

 

​

 

​

 

​

​

 

 

 

​

 

​

​

Voorgerecht: doperwtencrème met dragon, gepocheerd ei,

zuurdesemtoast

​

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 10 min

​

Leg een schone theedoek klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een steelpan. Breng een grote pan water met een flinke scheut azijn tot deze net niet kookt. Verwarm de erwten met 1 eetlepel water op een zacht pitje. Pureer de erwten, en wrijf de puree door een bolzeef. Doe het in een maatbeker, de gesmolten boter erbij en met een staafmixer mixen. Ris de dragonblaadjes van de takken, doe ze bij het mengsel, nog een keer fijnmalen met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm. Snijd het brood in superdunne plakjes met een scherp mes. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, leg de plakjes erop, doe er olijfolie over en bestrooi met zout en peper,  5-10 minuten bakken. Haal ze uit de oven. Breek de eieren elk apart in een kopje, maak een draaikolk in het water door er snel in te roeren, giet het ei erin, na vier minuten met een schuimspaan eruit halen en op de schone theedoek leggen. Serveren: doe wat crème op een bord, leg het gepocheerde ei erop, bestrooi met wat zout, zet er wat plakjes geroosterd brood tegen aan, garneer met dragonblaadjes en serveer direct.

 

 

 

 

 

 

Hoofdgerecht: tagliatelle met Geschnetzeltes

​

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 10 min.

​

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.

Bak de kalfsvlees reepjes kort in boter rondom, tot ze beginnen te bruinen, bestrooi met zout en peper. Haal ze uit de pan, voeg wat boter toe, zet de sjalotjes aan en bak de champignons erin aan tot ze garen. Voeg de witte wijn toe, zet het vuur hoog en laat de alcohol verdampen. Vuur laag draaien, room toevoegen en de bouillon. Ondertussen de tagliatelle gaar koken. Voeg de maïzena volgens gebruiksaanwijzing toe aan de saus en laat indikken, voeg  vlak voor het afgieten van de pasta het kalfsvlees toe aan de saus. Tagliatelle halve minuut voordat deze gaar is afgieten, door de saus mengen met de peterselie. Direct serveren. Drink er een glas Touraine Sauvignon bij of Pic Poul de Pinet.  

​

​

 

​

 

 

 

​

​

​

​

​

​

 

​

 

​

bottom of page