top of page

RECEPT mousse au chocolat

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

6 eieren

200 gr pure chocolade, grof gehakt

6 el suiker

Plakje citroen

Zout

Garnering: 30 gr pure chocolade, geraspt

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 4 uur

Zet een pan water op met een laagje water waarin een vuurvaste kom past, die het water niet raakt.

Ontvet de schaal waarin je de eiwitten stijf gaat kloppen met een schijfje citroen. Scheid de eieren (tip: gebruik 4 bakjes, twee waarin je steeds een ei in scheidt in een eiwit en een eidooier, dan overhevelen naar het derde (eiwit) en vierde (eigeel) bakje, zo voorkom je dat bij het mislukken van het scheiden van de eieren, je alle eieren kunt weggooien). Klop de eiwitten stijf met een klein snufje zout. Ze zijn klaar als je pieken kunt vormen van het eiwit, die rechtop blijven staan (of voor kids: als je de kom ondersteboven boven hun hoofd kunt houden, zonder dat het eiwit op hun hoofd valt).

Smelt de chocolade au bain-marie en klop de eigelen erdoor met de suiker. Haal de kom uit de pan. Vouw met een spatel het chocolademengsel door de eiwitten. Doe in 4 kleine schaaltjes en laat 4-5 uur opstijven in de koelkast.

Serveren: serveer de schaaltjes mousse, strooi over elk schaaltje wat geraspte chocolade.

bottom of page