top of page

RECEPT amandeltiramisu met krokante amandel, amarettostroop en gegrilde perziken

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

2 perziken

12 lange vingers

125 gr. basterd-

of kristalsuiker

plus 2 schepjes

suiker

250 gr.

mascarpone

300

ml amaretto

plus scheutje amaretto

1 ei

125 ml room

75 gr. amandelen

snufje zout

 

 

 

 

Kooktijd: 15 min., voorbereidingstijd: 2 uur min.

Gril 2 perziken en snijd in plakken, verwijder de schil. Doe 12 lange vingers in een mengsel van 100 ml. amaretto en 150 ml water. Splits 1 ei, sla het eiwit stijf met een snufje zout tot witte pieken. Klop de eidooier met 2 schepjes suiker tot schuimig en roer er een scheutje amaretto doorheen. Sla een half bakje slagroom tot yoghurtdikte met 125 gr. suiker. Sla 250 gr. mascarpone los en vouw de slagroom erdoorheen, het opgeklopte eiwit en eigeel. In een steelplan 200 ml. amaretto inkoken.  De lange vingers erop leggen en de rest van het mascarponemengsel erover verdelen.  Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Ondertussen 75 gr. fijngehakte amandelen roosteren in de koekenpan. In een schaal de helft van het mascarponemengsel doen. Meng de fijngehakte amandelen met de helft van de ingekookte amaretto. Verdeel over de mascarpone. Verdeel in vier porties, doe bij elk een paar plakken gegrilde perzik en drup er wat ingekookte amarettostroop over.

 

 

 

 

 

 

bottom of page